Buca – Fenerbahçe : 3 – 5


Ligin sonucunu belirleyecek bu kritik maçın önemli anlarını ve canlı yorumunu paylaşacağım.

Stad 52bin kişilikmiş ama bence orda 60bin kişi vardır. İnsanlar üst üste. Ama seyirci baskısı oluşması mümkün değil o stadta.

Fenerbahçe bundan önceki maçlarda olan heyecanı ile maça başlayamadı. Belki biraz da gündüz maçı olmasından kaynaklı. Bu maçta Semih ilk 11’de başladı. Bu bakımdan da istatistiklere ilginç notlar düşülmesine sebep olabilir.

14. dakika, Buca kalecisi Londak inanılmaz bir hatayla topu Semih’e çarptırdı ama şans Buca’dan yanaydı, aut.
15. dakika, Ceza alanında dolaşan top, kaleye paralel şekilde kesilince Musa affetmedi. Gool. Buca 1-0 öne geçti. Fenerbahçe’de şok var.
17. dakika, Fenerbahçe’de Alexin kullandığı kornek, ön direkten geri gelince, Alex kenarda bekleyen Emre’ye pas çıkardı. Emre’den mütihiş bir şut ve Gool. Bu gol tam şampiyon olacak takımların attığı gollerden. 1-1.
23. dakika, Fenebahçe sağlı sollu ortalarla geliyor ama çok önemli bir baskı yok. Buca’da mendy fener defasınsını zorluyor.
25. dakika, Emre omuzundan sakatlandı. Trabzonlular bedduayı abartmış olabilirler :) Ama emre oyuna devam ediyor.
31. dakika, Musa inanılmaz bi pozisyon kaçırdı. Karşı karşıya hemde.
38. dakika, Buca’dan ikinci gol geldi, Abdulkadir. Muthiş bi asist ve iyi bi vuruş. 2-1

Pozisyonlar falan bundan sonra hikaye, Fenerbahçe’de yeni bir Denizlispor / Trabzonspor paniği yaşayacak İzmir’de. Bu maçı kaçıranlar çok üzülecek. Ama Buca çok sakin ve fener defansı nerede duracağını bilmiyor. Fenerin şuana kadar pozisyonu yok, skor 3-0 olabilirdi.

İlk yarı 2-1 Buca üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe’liler hala 0-0 gibi oynuyor maçı. Bakalım Aziz yıldırım devre arasında soyunma odalarını gezecek mi ? Kabul, yersiz bi soru. Gezecek tabi, peki maçı kurtarmaya yetecek mi ?

İkinci yarıya beklediğimiz gibi fenerbahçe hızlı başladı. Kısa sürede baskıyı kurup golü bulmak istiyorlar. Bulamazlarsa durum fecii çünkü.

54. dakika, Buca 3 oldu. Fener defansı bu maç hep önde kaldı. Bire bir pozisyonlar için Yobo çok ağır bi oyuncu. Bakalım fenerli oyuncular nezaman uykudan uyanacak. Bu arada golü Abdulkadir attı.

Sahadaki futbol bi yana ligtv maç süresince tribün sesini kısmak zorunda kalıyor. Çünkü tribünlerde fenerbahçe aleyhine ağır küfürler var.

59. dakika, Ceza alanı içinde elle oynama ve karar penaltı. Alex tabiki affetmiyor. Skor 3-2. Tabi burda soru penaltı penaltı mıydı ? %55 penaltı. Vermese kimse bişey diyemez, kol okadar da açık değil.
Hakem şuana kadar sorun çıkarmadı, maraz çıkarmaya gerek yok.

61. dakika, Alex’ten bir kafa golü ve skor 3-3. Şampiyonlukta unutulmayacak bi maç olarak tarihe geçecek.

2 gol daha izleriz biz bu maç.

Fenerbahçe’nin atakları yoğunlaştı, ortalar, şutlar. Buca’nın bu seviyeye çıkmış bi maçı kotarması zor gözüküyor. Su molası falan olsa 5 dakka belki kendilerine gelirler.

68. dakika, Guiza oyuna giriyor, çıkan oyuncu baroni. İkinci yarıdan beri fener, buca cezaalanına çok fazla top indiriyor. Guiza oralarda etkili olacaktır. Bucada abdulkadir çıkmıştı oyundan. Öyle olunca aykut hoca ortasahayı boşalttı.
71. dakika, Guiza attı 3-4 oldu. Guiza topa ilk dokunuşunda golü attı. Bundan sonraki dakikalar fenerbahçe için çok eğlenceli geçecektir. Tarih yazdılar bu akşam.

80. dakika, oyun artık sakin geçiyor, fenerbahçe ataklar yapsa da artık alarm durumu sözkonusu değil.

Son dakikalarda fener bi tane daha atarız, buralar bedava diye pozisyon ararken kalesinde tehlikeler yaşadı.

93. dakika, andre santos beklediğimiz ikinci golü de yazdı ve skor 3-5. Santos bu vuruşları çok iyi yapıyor. Soldan yakın direğe baaam diye bi şut.

Maçın Golleri LigTV’de

BUCASPOR-FENERBAHÇE: 3-5

STAT: Atatürk
HAKEM: Bünyamin Gezer

BUCASPOR: Londak, Erman, Ediz, Onur Erkan, Leko (Dk. 83 Cenk), Ragıp, Jebrin (Dk. 60 Sercan), Musa, Mendy, Abdülkadır (Dk. 67 Ali Kuçik)
TEKNİK DİREKTÖR: Sait Karafırtınalar

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Emre, Baroni (Dk. 70 Güiza), Caner (Dk. 57 Stoch), Alex, Semih (Dk. 85 Özer)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 15 Musa; Dk. 17 Emre, Dk. 38-54 Abdülkadir, Dk. 59-62 Alex (P), Dk. 71 Güiza, Dk. 95 Santos
SAR KARTLAR: Onur, Leko, Abdülkadir, Gökhan Gönül, Ediz, Stoch, Erkan, Özer, Yobo

Yorum Bırakın

3 comments

Notice: Trying to get property of non-object in /home/japonkale/domains/japonkale.com/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/gravatar-hovercards.php on line 238