FenerbahCHE-Sol Açık Taraftar grubundan şike açıklaması

FenerbahCHE-Sol Açık taraftarı şike soruşturmasının asıl amacının AKP-cemaat güçlerinin futbol pazarında egemenlik kurma hamleleri olarak değerlendiriyorlar. Açıklamayı aynen aktarıyorum.

Futbolun giderek endüstriyelleştiği ve piyasa koşullarından bağımsız hareket etme alanının daraltıldığı zamanlarda futbolun sadece futbol olmadığı gerçeği bugün şike gündemiyle bir kez daha yüzleşilmeye hazır hale geldi. Sermaye desteğiyle yaratılan büyülü dünyanın kirlettiği değerlerin yine sermaye tarafından temizleneceği iddiası inandırıcılıktan çok uzak.

Önceki soruşturmalarıyla adalet hissinde derin yaralar bırakan bir savcılık bugün de elini futbola uzatırken geride kalan bir haftalık süreçte uygulamaları ile operasyonun şike ve teşviğin varlığını soruşturmaktan çok Fenerbahçe üzerinden futbolun yönetenlerini dizayn etme niyetinde görünüyor. Yargılama görevini mahkemelerden devralan bir polis ve dezenformasyonda üzerine düşeni başarıyla gerçekleştiren medya bu operasyonun daha başında Fenerbahçelilerin vicdanında telafisi mümkün olmayan izler bıraktı. Tutarsız bilgiler ve delil olup olamayacağı tartışılan belgelerle şike ve teşviğin varlığına hala bizlere inandıramayan emniyet-savcılık-mahkeme birlikteliği bunun bir iktidar savaşı olduğunu gösteriyor.

Futbol dışı kirli ilişkilerin tespiti ve temizlenmesi süreci yaşanacaksa Fenerbahçeliler buna hazır. Milyarlarca doların konuşulduğu bir futbol pazarında temizlenmeden çok AKP-cemaat güçlerinin bu pazarda egemenlik kurma hamlelerine sessiz kalmayacağız. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe özeline indirgenen bir operasyondan bir arınma çıkması beklenmemeli. Aykut Kocaman’ın da dediği gibi ”Futbol bir bataklıksa ve kurutulmak isteniyorsa 1958 yılına kadar gidilmelidir. 1 takım seçilirse bu olmaz.” İtalya’da yürütülen ve kısmen de olsa başarılı olan bir şike operasyonu baz alınarak Juventus-Fenerbahçe karşılaştırmalarına başlamadan önce yine İtalya’yı referans alıp Berlusconi-Tayyip Erdoğan karşılaştırması yapmak bugün bizler için daha gerçekçi olmaktadır.

FenerbahCHE-Sol Açık Taraftar Grubu

Önceki postlar:

İlk dalga ile ilgili post için tıklayın
Cengiz Çandar’ın yazısı için tıklayın
Futbolun Suç Olmadığı Ülke

Yorum Bırakın