Bu kimin Milli takımı ?

Maçın başındaki pozisyonlar gol olsaydı falan denilebilir ama adamlar koşmadan yendi bizi. Özellikle ilk yarı hiç birşey yapmadılar, pas antrenmanı şeklinde geçti. Arada büyük kalite ve fizik kondisyon farkı var.

Kadromuza bir gözatarsak.

Torpilliler : Hakan Balta, Hamit Altıntop, Gökhan Zan
Eyyamlılar : Aurelio, Colin Kazım
Kazık çakanlar : Servet Çetin, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin

Bu 8 isim, form durumu, kendi takımında kadroya girmesi hatta sakat olmasına bakılmaksızın milli takım kadrosuna çağırılırlar. Ve de maç içerisinde sakatlanmadıkları sürece 70’den önce kenara alınmazlar.

Bir de hakkı Yenenler var. Gökhan Töre, Mehmet Topal, Tolga Zengin, Turgay Bahadır, Ozan İpek.

Ama liglerdeki yerli oyuncu sınırlaması yüzünden takıma adam bulmak da zor, kabul.

Hal böyle olunca bu takımdan ne bekliyoruz, bu takım bizim Milli Takımımız mıdır ?

Maç bittikten sonra bütün konu “Almanya Belçika’yı yener mi ?”. Kaleci Neuer’in röportajını izledim “Biz 10’da 10 yapmak istiyoruz ve kim olur olsun yeneceğiz, bizim Belçika’yı yenmemiz Türkiye’nin işine geliyorsa, OK bizim için sorun yok” dedi. Ama benim için asıl soru biz Azerbaycan’ı yenebilir miyiz ? Cevap vermeden önce Kazakistan’ı nasıl yendiğimizi düşünelim. Zor. Önceki Azerbaycan maçları ve onların hırslı oyunları da aklımıza gelirse, çok zor.

Sonuç olarak EURO 2012’ye katılmamız zor gözüküyor, iyi tarafına bakarsak Oğuz’dan kurtulmamıza vesile olabilir. Takımda başarısızlıktan başka daim olan diğer şey Oğuz Çetin.

Yorum Bırakın