Gizli tanık Poyraz – iddianame çürütme 1

 

İddialar Yığını’nda çelişki ve yanlış bilgilerle dolu sayfalar var. Rezalet tüm Türkiye’nin gözüne sokulmuş resmen. Gizli tanık Poyraz demiş ki İddiaalar Yığını’nda,

….Sergen Yalçın Beşiktaş’a geçti. O yıllarda, Beşiktaş’la Fenerbahçe’nin çok iddialı bir maçı vardı. Fenerbahçe veya Beşiktaş’tan hangisi yenerse o şampiyon olacaktı. Bu maçtan önce Sedat Peker, Sergen Yalçın aracılığıyla Beşiktaşlı futbolcuları yanına çağırdı. Hatırladığım kadarıyla 3 yada 4 futbolcu geldi. Benim bildiğim kadarıyla bu futbolcular Tümer ve Sergen Yalçın idi. Diğerlerinin isimlerini hatırlamıyorum. Sedat Peker bunlara hitaben “maçı kaybedin, nasıl kaybediyorsanız kaybedin, o sizin sorununuz” dedi ve gönderdi. Ben bu olaya bizzat şahit olduğum için çok merak ettim, normalde maç izlemediğim halde, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını özellikle seyrettim. Gerçekten de Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Beşiktaş kaybetti. Maçı izlediğim kadarıyla Tümer maça çıkmamak için her türlü çirkefliği yaptı, maç başladığı sırada yedek kulübesinde oturuyordu. Yedek kulübesinden hakeme müdahale etmeye çalışıyordu. Hakem onu uyarmaya geldiğinde yüzüne tükürdü ve bunun üzerine Tümer yedek kulübesindeyken kırmızı kart gördü ve bu maçı Beşiktaş kaybetti (25 Nisan 2004 günü İnönü Stadında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Tümer Metin hakeme tükürerek kırmızı kartla oyundan atılmış, maçta Fenerbahçe Beşiktaş’ı 3-1′lik skorla mağlup etmiştir.) Bu olaydan dolayı Sedat Peker, Aziz Yıldırım’dan yüksek miktarda para istedi. zaten daha önceden Aziz Yıldırım ile bu konuda anlaşmışlardı. Sedat Peker vaat edilen parayı aldıktan sonra, ilerleyen dönemde yine Aziz Yıldırım’dan para istedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım çok bunaldı ve istifa etmek istediğini söyledi. Hatta bu istifa konuları o dönemde medyada da yer aldı” şeklinde beyanda bulunmuştur

Hepsini okumanıza gerek yok şarlatanlığın, kalın olarak işaretlenmiş yere bakın yeter. 2003/04 sezonunda Beşiktaş’ı deplasmanda 3-1 yendiğimiz maçta Tümer’in kasıtlı olarak kırmızı kart gördüğünü iddia ediyor gizli tanık. Yalanlar üzerine kurulu bir iddianame bu, yayınlanması çok çok iyi olmuş. TFF’nin internet sitesindeki bilgiler aşağıdaki gibi. O maç zaten unutulacak bir maç değildir bakmaya gerek yok da, resmi olsun diye siteden veriyorum bilgileri.

 

BEŞİKTAŞ A.Ş.
1


Turkcell Süper Lig
Maç Kodu: 1276

 BEŞİKTAŞ İNÖNÜ
25.04.2004 – 19:00

 SELÇUK DERELİ(Hakem)
 EKREM KAN(1. Yardımcı Hakem)
 SELÇUK KAYA(2. Yardımcı Hakem)
 CÜNEYT ÇAKIR(Dördüncü Hakem)
 HİLMİ OK(Gözlemci)

 


FENERBAHÇE A.Ş.
3
İlk 11
1. OSCAR EDUARDO CORDOBA ARCE
4. AHMET YILDIRIM
6. YASİN SÜLÜN
9. DANIEL GABRIEL PANCU
10. ALİ RIZA SERGEN YALÇIN
17. KAAN DOBRA
19. İBRAHİM ÜZÜLMEZ
20. FEDERICO GIUNTI
30. CARLOS ANTONIO ZAGO
41. SERDAR TOPRAKTEPE
67. TÜMER METİN
Yedekler
11. SİNAN KALOĞLU
14. ÜMİT AYDIN
21. SERDAR ÖZKAN
22. RAMAZAN KURŞUNLU
29. BUCUREL ADRIAN ILIE
55. GÖKHAN ZAN
71. OKAN KOÇ
 Goller
  OKAN KOÇ,89.dk(F)
 Kartlar
Sarı Kart ALİ RIZA SERGEN YALÇIN 85.dk
Sarı Kart CARLOS ANTONIO ZAGO 55.dk
Sarı Kart FEDERICO GIUNTI 31.dk
 Oyundan Çıkanlar
 KAAN DOBRA 67.dk
 YASİN SÜLÜN 58.dk
 Oyuna Girenler
OKAN KOÇ 67.dk
BUCUREL ADRIAN ILIE 58.dk
İlk 11
2. FABIO LUCIANO
4. FATİH AKYEL
5. ÜMİT ÖZAT
6. STJEPAN TOMAS
9. NİYAZİ SERHAT AKIN
10. TUNCAY ŞANLI
11. MERT NOBRE
15. MEHMET AURELIO
17. PIERRE VAN HOOIJDONK
22. VOLKAN DEMİREL
30. ALİ MEHMET GÜNEŞ
Yedekler
13. MEHMET YOZGATLI
14. RECEP BİLER
16. MAHMUT HANEFİ ERDOĞDU
18. SERGIY REBROV
21. SELÇUK ŞAHİN
23. SEMİH ŞENTÜRK
28. SERVET ÇETİN
 Goller
  NİYAZİ SERHAT AKIN,32.dk(H)
  NİYAZİ SERHAT AKIN,57.dk(F)
  TUNCAY ŞANLI,60.dk(F)
 Kartlar
Sarı Kart ALİ MEHMET GÜNEŞ 40.dk
Sarı Kart NİYAZİ SERHAT AKIN 32.dk
Sarı Kart TUNCAY ŞANLI 74.dk
 Oyundan Çıkanlar
 FATİH AKYEL 47.dk
 NİYAZİ SERHAT AKIN 88.dk
 MERT NOBRE 84.dk
 Oyuna Girenler
SELÇUK ŞAHİN 47.dk
MEHMET YOZGATLI 88.dk
SERGIY REBROV 84.dk

Görüldüğü üzere Tümer ilk on birde çıkıyor sahaya, yedek değil. Buna ek olarak kırmızı kartı bırakın sarı kart bile görmüyor. Tümer’in kırmızı kart gördüğü tek Fenerbahçe maçı yukarıda fotoğrafı olan maç, 2001/02 sezonu. Mirkovic’le yaşadığı gerginlik sonrasında her iki oyuncu 35. dakikada oyundan atılıyor ve takımlar maçı 10′ar kişi olarak tamamlıyorlar. Fenerbahçe’nin başında Mustafa Denizli, Beşiktaş’ın başında Daum var ve maçı Beşiktaş, Ronaldo’nun ofsayttan attığı bir golle 2-1 kazanmayı başarıyor. Buna ek olarak Aziz Yıldırım’ın iki kez istifa ettiğini açıklaması 2000/01 ve 2005/06 sezonları sonu.

Gizli tanık Poyraz’ın ifadeleri daha çok kahvehane muhabbetleri gibi olmuş. Birisinin sallaması ve bilmeyenlerin inanması gibi.

 

tespit hayatimfenerbahce.com”dan.

Yorum Bırakın