TFF’den geç kalınmış “Dev Adım”

Bugün bir gazetede rastladım habere, TFF İstinye’de ki binasına aylık 150 bin euro ödediği için Rivaya bir tesis yapmayı planlıyormuş ayrıca bu tesiste, kamp ve eğitim tesis binaları, TFF’nin merkez binası, 85 odalı bir otel, Sağlık tesisleri, yüzme ve terapi havuzuları, fitness salonları ayrıca iva’da şu anda bulunan 4 adet nizami futbol sahasının sayısı da 5’e çıkarılacak ve tüm çim yüzeyler yenilecekmiş.

Biz Türkle böyle adımlar atmayı ancak eskisi çok pahalı gelmeye başlayınca atarız zaten. Yıllardır bas bas bağırıyorlar yabancı sınırını azaltalım yoksa Türk futbolcu yetişmeyecek diye attıkları tek somut adım Coca – Cola Akademi Ligi bunun haricinde başka birşey göremedim ben yada var ama ben görmemişim benim cahilliğim. Türkiye futbolcu yetiştirmek için hiç birşey yapmıyorsa bunda bizim takımlarımızın bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Takımlar istemezmi Türk futbolcular çok iyi olsun bizde elin yabancılarına yığınla para vermeyelim vereceksekte bizim futbolcularımıza verelim diye ama göz var nizam var bizim Türk futbolcularımızda bir numara yokki bir numara olsa Avrupa Şampiyonasına, Dünya Şampiyonasına en azından katılma hakkı kazanırdır değil mi?

Siz yüzlerce böyle tesis yapsanızda bizim Türk futbolcusunda ki mentaliteyi değiştirmediğiniz sürece bizim futbolculardan bir cacık olmaz hepsini harcıyorsunuz ondan sonra gurbetçilerin peşinde bizi seç bizi seç diye kıvranıyorsunuz.

Tesis yapmak tabiki çok önemli gerekli bir iş ama benim fikrim mentalite çok daha önemli futbolcunun kendini bilmesi bir vizyonu olması çok daha önemli.

Ve konu dışı olarak yabancı sayısı asla azaltılmamalı aksine serbest bırakılmalı ki hem kulüplerimiz Avrupa’da daha iyi yerlere gelebilsin daha çok gelir elde edebilsin ve en önemliside Türk futbolcuda adam gibi çalışmazsam oynayamam korkusu olsunki gece Reinada gezeceğine erken yatıp uykusunu alıp antremana çıksın…

Yorum Bırakın