Spartak Moskova 2 – Fenerbahçe 1

Dün gece Fenerbahçe 9 yıldır ilk defa bir Avrupa maçına Alex’siz çıktı. Herkesin eleştirdiği Aykut Kocaman’ı bu kararından dolayı ben eleştirmeyeceğim çünkü bence doğru bir karardı. Spartak Moskova takımı bir anda 2-3 pas ile gole gidebilen kontra ataklarda çok hızlı bir takım ve Alex’in oynaması deplasmanda bu ataklarda takımı bir kişi eksik düşürecekti. Alex savunma yapan koşan bir futbolcu değil, Alex bir pası ile mucizeler yaratabilecek bir futbol profesörü bence. Aykut Kocaman’ı tek eleştirebileceğim nokta belki sol kanatta Sow’un yerine Caner yada Stoch ile başlayabilirdi. Sow kötümüydü hayır tabiki ama çok ta iyi değildi gerçi yaptığı asistte o topu Kuyt’a verecek tek futbolcu Sow Fenerbahçe’de orada kim olsa oradan kaleye vurmayı tercih ederdi. Dün geceki maçın yıldızı Fenerbahçe’nin bu seneki tüm maçlarında olduğu gibi yine Kuyt’tı. Top çaldı, top kaybetti, pres yaptı, pas yaptı, çok koştu ve bir de gol attı futbolda yapılacak herşeyi bu maçtada yaptı Kuyt ve ne kadar doğru bir transfer olduğunu gösterdi yine bizlere.

Maçın 77. dakikasında Krasic oyuna girdi ve o dakikadan sonra Fenerbahçe bence daha fazla rakip sahada top yapmaya başladı. Krasic bence 1-2 hafta sonra ilk 11in vazgeçilmezlerinden biri olacak. Fakat herkesi geçtim dün gece sahada bir Hasan Ali Kaldırım vardı ki tıpkı kapıcı Hasan Ali efendi gibiydi. Adam gibi top yapamadı, adam kaçırdı bindirmeleri yetersiz yani açıkçası bence dün gece sahanın en kötüsüydü daha 40. dakikadan itibaren TVye bağırmaya başladım çıkartın şunu Caner’i alın diye. Caner’de belki adam kaçırdırdı top kaybederdi ama en azından bindirmeleri ile ve ortaları ile tehlike yaratabilirdi.

Aykut Kocaman dün gece tamamen savunma kadrosu ile çıktı bence Fenerbahçe’nin oradan galip gelme şansı yoktu. Bu maç ya berabere bitecekti yada 1 farkla yenilecekti Fenerbahçe ki nitekim öyle oldu. Şimdi Kadıköy’de herşey farklı olacak defans yine Gökhan, Yobo, Egemen ve Hasan Ali’den oluşacak önlerinde Mehmet Topal ve Cristian sağda büyük ihtimalle Mehmet Topuz (küçük bir ihtimal Krasic) sol kanatta Caner olur ortalarında Alex ileri uçta Kuyt olacaktır. Yani benim tahminim budur. Ama ben olsa defansı Gökhan, Yobo, Egemen, Caner, orta sahayı Mehmet Topuz ve Cristian, solda Stoch, sağda Krasic, ortada Alex ve forvette Kuyt olarak kurardım. Bu kadro sanki tura daha yakın bir kadro olurdu en azından çok daha hızlı ve atak bir kadro olacağı kesin. Umarım Fenerbahçe Kadıköy’de ki maçta öyle bir oyun oynarki takımı ve Aykut Kocaman’ı eleştirenleri susturur.

Ama ne olursa olsun maçın önüne geçen görüntü ise Emenike’nin Aykut Kocaman’ın elini öpmesi oldu.

Yorum Bırakın