Alex’le sonsuza mı? Alex’le sona mı?

Dünkü Gaziantep maçından sonra Alex Aykut tartışmaları en üst seviyeye çıktı. Özellikle kadın taraftarların “Aykut söyle Alex nerede?” tezahüratından sonra Aziz Yıldırım’ın sahaya inip “Takımdaki futbolculara ve Aykut Kocaman!a sahip çıkın” anonsundan sonra tüm sosyal medya ve spor programlarında bunlar konuşuldu. Aykut Kocaman’ın maç sonu röportajında ise Alex ile sorulan bir soruya “Hazır olan futbolcularımı sahaya sürüyorum Alex spekülasyonları hiç umrumda değil” demesinden sonra, herkesi çok şaşırtan bir harekette Aziz Yıldırım’dan geldi ve maç sonrası LigTV’ye röportaj verdi röportajı özetlemek gerekirse. Kimse Fenerbahçe’den büyük değildir. Başkan gider, Aykut Kocaman gider, Alex gider ama Fenerbahçe kalır. Kimse bu takımı zedelemeye çalışmasın ben herşeyin farkındayım 2 aydır bazı sarhoşlar Fenerbahçe’nin kuyusunu kazmaya çalışıyor ama ben herşeyin farkındayım bu sorunu halledeceğim. Ayrıca öyle Twitter’dan falan yazmakla olmaz bu tarz konular kulüp içinde konuşulur, Pazartesi günü Alex’i çağırdım kulübe konuşacağız. Demesinden sonra benim fikrim Alex’e gerekli mesajlar verilecek ve sağlam bir uyarı yapılacak. 9 yıldır gördüğüm Alex ise duygusal bir insan ve bence bu konuşmalardan sonra Fenerbahçe için hiç iyi olmayan birşey olacak ve Alex Brezilya’ya dönmeye çalışacak ama taraftar onu takımda tutacaktır diye düşünüyorum.

Fenerbahçe’de artık bazı taraftarlar Alex’i istemiyor bazıları ise sanki abileriymiş gibi seviyor Alex’i. Benim fikrim ise Alex bence şuana kadar Fenerbahçe’de oynayan en iyi futbolcudur. (Lefteri’i izleyemediğim için onu ayrı tutuyorum bu konudan) Ve Alex kesinlikle küstürülüp gönderilebilecek bir futbolcu değildir. Taraftar Alex’in heykelini dikmeye hazırlanıyor ve böyle bir insan takımdan uzaklaştırılmaz hatta futbolculuğundan sonra bile kulüp içinde bir görev verilmeli Alex’e. Alex Fenerbahçe’nin sembolüdür, Fenerbahçe denince akla Alex gelir ve böyle bir futbolcu harcanamaz.

Tabi şöylede bir gerçek var hiç bir futbolcu Fenerbahçe’yi de harcayamaz Fenerbahçe her futbolcudan daha büyük bir kulüptür. Burada yapılacak tek şey vardır. Herkes oturur konuşur bir yol bulunur daha sonra Aykut Kocaman alır yanına Alex’i ve sorunları basına anlatır ve konu kapanır. Şu anda yapılan şey sadece Fenerbahçe’ye zarar vermektir başka hiç bir şey değildir. Aykut Kocaman geldiği ilk senede Alex’i kesmeye çalıştı ama daha sonra takıma aldı. Bu senede aynı şey yapılıyor ve bence yine Alex takımdaki yerini alacaktır. Fenerbahçe ile bu kadar özleşmiş bir futbolcuyu bu şekilde harcamamalı hiç kimse. Bu olayların çıkması, taraftarın isyanı tamamen bilgisizlikten oluyor çünkü kimse Alex’in neden kadroya alınmadığını bilmiyor. Belki bir açıklama yapılsa taraftarda birşeylerin farkında olsa olaylar daha farklı gelişebilirdi. Gerçekten şu yaşanan olaylara üzülüyorum çünkü Fenerbahçe hiç olmaması gereken bir zamanda yine karışıyor bu konu bir an önce kapanmalı.

Birde şöyle bir şey var acaba Alex gerçekten çok kızgın olsaydı, dün gece sahaya girip oğlu Felipe ile oynarmıydı bunu da düşünmek lazım. Yoksa bu konuyu basın mı büyütüyor diye sormadan edemiyorum kendime belki de bu yazdıklarımız tamamen konuyu tamamen bilmememizden kaynaklanıyordur.

Yorum Bırakın