Bir Alex Olamayacak…

Ve bir devri kapattılar. Belkide en zor yazılarımdan biri oluyor bu belki Galatasaray’dan 6 yesek bu kadar zorlanmazdım yazı yazarken ama bu sefer gerçekten zor oluyor. Bugün gelişmeleri twitter’dan da takip ederken bir tweet gördüm Efsane’den gelmiş demiş ki “Kontratimi sonlandirdim. Hayatimin en uzucu imzasi oldu. Fenerbahce bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandi. Hersey icin tesekkurler.” bir an ellerimi çektim klavyeden mousedan dondum kaldım yutkunmakta zorlandım. Sanki sevgilimden ayrılmış gibi oldum. Haber sitelerini açtım Efsane’nin fotoğraflarını gördüm bir daha onu Kadıköy’de izleyemeyeceğim geldi aklıma gözlerim doldu. Çıktım bir sigara içtim gözüme ilk gelen görüntü heykeli başında ağladığı anlar oldu. Bu taraftar bu adamın heykelini dikti. Hangi futbolcunun başkanın heykeli dikilmiş Lefter’den sonra bu ülkede?

Aykut Kocaman ile Alex sürtüşmesinin ilk zamanlarında ara sıra kendi kendime Alex’in bu son senesi artık Aykut hocada bunu düşünüyor ileriyi düşünüyor Alex olmadan nasıl yaparım diye düşünüyor diyordum kendi kendime açıkçası çok bir rahatsızlık vermemişti ilk başlarda bu sürtüşme fakat daha sonra Marsilya maçı çıktı geldi 2-0 öndeyken 65te Alex çıktı ve takım geri çekildi tabi ben kendimi bildim bileli karşılaştığım aynı sonla karşılaştım son 9 dakikada 2 gol yedik ve 2-2 Aykut hoca belkide benim 2 katım yaşımdadır. Ben bile Fenerbahçe’nin geri çekilmeyi bilmediğini biliyorum ama Aykut Hoca daha öğrenemedi. Çıkarttı Alex’i ve Fenerbahçe’de iş bitti. Bu sonuçtan sonra Aykut Kocaman’a iki gün boyunca söylendim.

Şimdi ne oldu Kasımpaşa’ya yenildik fatura oyundan çıkıp tribüne giden Alex’e kesildi. 2 yıldır “Koşan Fenerbahçe” diyip duruyor Aykut hoca, şimdi Efsaneyi böyle şerefsizce gönderip “Koşan Fenerbahçe” ‘yi nasıl elde edecek çok merak ediyorum. Bu karar Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman’ın başını yakacaktır. Aslında Türkiye’de Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü en iyi bilecek kişi Aziz Yıldırım olmalıydı, bu kararı verirken nasıl bir psikolojideydi çok merak ediyorum. Bu takım 2 maç üst üste yenilirse başlarına ne gelecek hiç düşündüler mi? Aykut Kocaman neden bu kadar kollanıyor başkan tarafından anlam veremiyorum. Aykut hoca belki de gerçekten çok iyi bir Fenerbahçe’li ama, iyi bir teknik direktör değil işte bu kadar güven niye. Oyunu okuyamaz, kadro kurarken fantaziler kurmaya çalışan bir teknik direktör. Tribünlerden herhangi bir kişiyi o mevkiye getirsek Marsilya maçında takımı geri çekilmek zorunda bırakmazdı. Siz bu adam gibi adamı gönderdiniz şimdi rahat uyuyabilecekmisiniz acaba, bu taraftarın desteğini nasıl tekrar alabileceksiniz? Bu taraftar sezon boyunca her maç ” I Love You Alex” diye bağırmayacak mı? Bu taraftar herhangi bir kötü gidişte “Yönetim İstifa”, “Aykut İstifa” diye bağırmayacak mı? Siz Efsaneyi yediniz bu taraftarda sizi gönderecek haberiniz olsun.

Bu karardan sonra yönetimde iki yol olacak işler iyi giderse Alex’e kalacak ihale, kötü giderse Aykut Kocaman Alex’i gönderdi olacak. Çok yazık ettiniz bu adam Fenerbahçe’de 8 yılda; 344 maç, 172 gol, 136 asist, 2 kez gol kralı, 4 kez asist kralı, Şampiyonlar Ligi’nde asist krallığı ve Fenerbahçe tarihinin en iyi yabancı futbolcusu oldu. Heykeli dikilen adam oldu. Yazık ettiniz çok yazık. Tüm Türkiye Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı tüm taraftarlar Alex’e güle güle büyük kaptan derken siz evinizde rahat uyuyun ama şunuda unutmayın bu taraftar 3 Temmuz’u unutmayacağı gibi bu yapılan şerefsizliğide unutmayacaktır.

Bir daha bu takıma Bir Alex gelmeyecek, belki dünyanın en iyi futbolcusu bile gelse asla Bir Alex Olamayacak…

Hoşçakal Efsane, Hoşçakal büyük kaptan, Hoşçakal Alex De Souza…

I Love You Alex!!!

Yorum Bırakın