Günah Keçisi Salih Uçan

Dün gece 47 maç sonra Fenerbahçe kendi sahasında yenilgiyi hatırladı. Fenerbahçe uzun süredir berbat oynuyordu. Berbat oynayıp kazandığı, kaybettiği ve berabere kaldığı maçlar oldu. Dün de onlardan biriydi. Bu sezon hala takımı oturtamadı Aykut Kocaman. Antalyaspor dün Kadıköy’e geldi ve çatır çatır top oynadı, adamların kendine güveni tamdı. Çok güzel paslaşmalar yaptılar özellikle ilk yarı bence Fenerbahçe’den eser yoktu. İkinci yarı kısmen toparlanma çabası göstersede bu şekilde olmayacağı belliydi. Takımda sadece Sow ve Kuyt adam gibi oynadı geri kalan fasa fiso. Krasic hala istenilen düzeye gelmedi. Defansın göbeğinde ise kendilerine bile güveni olmayan Bekir ve Serdar vardı ki bu bütün takıma yansıdı eminimki Sow bile bu ikiliden kaygılıydı. Belki bireysel olarak iyi futbolcular ama Fenerbahçe gibi bir takıma yakışmıyorlar.

Mehmet Özdilek dün gece Fenerbahçe’yi kendi evinde yenerek büyük bir iş yaptı ama az kalsın herşey boşa gidiyordu. Çünkü o da Aykut Kocaman gibi korkaklık yapıyordu. takım geri çekilmişti ve Fenerbahçe golü bulduktan hemen sonra eğer bir gol daha atabilseydi bu maçı Fenerbahçe 4-2 falan kazanabilirdi. Çünkü dağılmıştı Antalyaspor.

Ama Fenerbahçe böyle bir takım değil, Aykut Kocaman böyle bir teknik adam değil. Herzaman garantiye kaçmaya çalışan bir kişi. Ya da garantiye kaçtığını sanan bir adam.

Bugün basın ikiye bölünmüş bir halde bir kısmı Salih orada pas yapacaksın, şut çekmeye kalkarsan böyle olur diyor. Bazıları ise Aykut Kocaman, genç oyuncu galipken oyuna alınır gerideyken değil diyor. Ben dün en çok Salih için üzülüm. Fenerbahçe’de ki ilk maçı(sanırım) ve birileri mağlubiyeti onun üzerine atmaya çalışıyor. Umarım Salih tüm bunlara kulaklarını tıkamıştır. Çünkü orada hata Salih’te değil, Salih son adam değil, gerideyiz ve Salih oradan vurmak zorundaydı, vurabilseydi ve gol olsaydı acaba bugün Salih için neler konuşulacaktı.

Salih dün gece paslarıyla, topu kontrol edişiyle, araya pas atmasıyla kumaşını belli etmiştir. Fenerbahçe’nin sorunu Salih değil. Fenerbahçe’nin sorunu tüm futbolcuların kafasının içinde. Hırs denen birşey kalmamış yazık gerçekten yazık…

Yorum Bırakın