Fenerbahçe – AEL Limassol

Fenerbahçe maça yine donuk başladı. Taraftarlar kendi aralarında yine kanser edecek bir maç olacak herhalde diye fısıldamaya başlamıştı. Dakika daha 10 olmasına rağmen kendi kalemizde iki pozisyon atlatmıştık tam o sırada kapılan bir top ile Kuyt gerekeni yaptı 1-0 oldu. Ve asıl maç o an başladı. Fenerbahçe çok daha iyi oynamaya başladı.

Fakat ben hala dilediğim Fenerbahçe’yi sahada göremiyorum. Benim istediğim Fenerbahçe bol pas yapan, rakip topu kaptığında gerekirse 3 kişi basıp o topu alan bir Fenerbahçe, tıpkı Barcelona’nın taktiği olan 3 saniyede topu ayağından çıkartan ve 7 saniyede geri alan bir Fenerbahçe istiyorum. Tabi bu isteğim şu şartlarda mümkün görünmüyor. Ama buna rağmen artık öyle bir hal aldıki durum, takım yenilmesin yeter mantığına döndük. Çünkü bir kaç kötü sonuç şu hassas zamanlarda çok büyük yaralar açabilir Fenerbahçe’de. Neyseki korkulan olmadı, 41. dakikada Sow 2. golü attı ve herkes biraz daha rahatlamış oldu.

İkinci yarının başlaması ile Limassol yine baskılı gelmeye başlamıştı. 52. dakikada taraftarlar meşaleleri yaktı ve sanırım bu meşaleler takımı biraz etkiledi ve Fenerbahçe tekrar toparlanmaya başladı. Bu gece sahanın en iyisi Meirelesti bana göre. Çoğu topu çok doğru kullandı, nokta atışı paslar yaptı. Meireles’ten sonra ise Cristian ve Yobo gelir. Bu arada Volkan’ı da unutmamak gerekir iki kez rakip oyunculara çalım atarak oyuna büyük katkıda bulundu, taraftara ise gereken heyecanı yaşattı. Maçın son 15 dakikasında Selçuk Şahin oyuna girdi. Taraftar Selçuğu neredeyse her hareketinde alkışladı ve 80. dakikada bir kafa vuruşu üst direkten döndü topu tamamlamak isteyen Sow ise bu sefer yan direğe takıldı. Fenerbahçe ikinci yarıda ki kaçırdığı golleri atmış olsa bugün belki de 5-0 falan bitebilirdi maç ama olmadı olsun önemli olan 3 puandı ve onuda aldı Fenerbahçe.

Fenerbahçe şuan 10 puan ile grup lideri Limassol ise 1 puan ile sonuncu diğer takımlar ise 5 puandalar bu durumda iki maçı kalan Fenerbahçe gruptan çıkması kesin gibi ama Fenerbahçe’nin ne yapacağı hiç belli olmaz 2 mağlubiyetle grubu 3. de bitirme ihtimali var umarım böyle olmaz Fenerbahçe bir maç daha kazanır ve grubu lifer olarak bitirir.

Yorum Bırakın