Süper Lig’in süper topu

Spor Toto Süper Lig’in kış mevsimi için yeni topu Nike tarafından tanıtıldı. İlk olarak 16 Kasım 2012’de Galatasaray-Karabükspor maçında sahaya çıkacak olan yeni topun tam adı Nike Maxim Hi-Vis.

Topun üzerinde kullanılan geometrik desenler ve renkler, projeksiyon altında yada düşük ışıkta daha belirgin görünmesini sağlıyor. Nike RaDaR (Rapid Decision and Response – Hızlı Karar ve Yanıt) teknolojisi kullanılan yeni Nike Maxim Hi-Vis futbolcular tarafından daha net görünmesinin dışında, basıncı panellere eşit yayan teknolojisi ile daha güçlü ve hızlı vuruş yapılmasını sağlıyor. Ayrıca, Nike Maxim Hi-Vis futbol topu Premier Lig, Serie A ve La Liga’da da kullanılmaya başlandı.

Performansı etkileyen diğer özellikleri ise;

– El işçiliği ve dayanıklılık için elle dikilen dış kaplamaya sahip.
– Mikro kanallı poliüretan malzemeden yapılan dayanıklı ve hafif dış kaplama vuruş kesinliği ve etkinliği için topu havadayken sabitliyor.
– Nitrojenle genişletilmiş ensek ve çevik, çapraz bağ dokulu sünger bütün hava koşullarında üstün “dokunuş” ve tutarlı bir his sağlıyor.
– Duyarlı kauçuktan oluşan özel geliştirilmiş tabaka darbelerden gelen enerjiyi depolayarak topa vurulduğunda güç ve hız için depolanan enerjiyi serbest bırakıyor.
– Polyester kumaştan üretilen destek katmanı, uzun süreli performans ve dayanıklılık için topun yapısı ve dengesini iyileştiriyor.

Yeni Nike Maxim Hi-Vis topa sahip olmak isteyen son tüketici ise şimdilik 229 TL ödemek zorunda.

Yorum Bırakın