Fenerbahçe’de hayat var

Fenerbahçe dün gece 70 dakika çok güzel top oynadı. İlk yarı ilk 20 dakika oldukça donuk olan Fenerbahçe özellikle gol yedikten sonra yavaş yavaş oyuna ısınmaya başladı ve ilk yarının son dakikasında Sow’un attığı gol ile beraberliği yakaladı.

Dün gece hakem bir ara çığrından çıkartıyordu maçı. Bir sarı kart yada bir tepki çeken karar daha verse işler çok farklı olabilirdi. Taraftar hareketlendi bu tepkilerden sonra, taraftar hareketlenince takımda hareketlendi ve Fenerbahçe ikinci yarıya harika bir giriş yaptı. Presse pres, passa pas, şutsa şut herşey vardı. Dün gecenin kahramanları ise bana göre; Meireles, Sow ve Bekir’di.

Sow’un golü harika, Meireles’in beklenmeyen, Kuyt’ın alışılmış ve Sezer Öztürk’ün ise tüm taraftarların istediği bir golü vardı dün gece. Birde tabiki Sow’un roveşatasını çıkartan Gençlerbirliği kalecisi vardı. Dün geceki Roveşatada girse gerçekten çok iyi olucaktı. Adama artık resmen plase atar gibi roveşata atmaya başladı. Umarım bu şekilde de devam eder değişik ve güzel goller görmeyi tüm dünya ister. Bu arada unutmadan Gökhan Gönül’ü de tebrik etmek istiyorum. Maçın sonlarında jimmy’i reklam panolarına doğru itmişti. Fakat maç sonunda Lig TV’ye verdiği ropörtajta Jimmy’den ve tüm futbol severlerden özür diledi, bu hareketin kendisine yakışmadığını belirtti. Helal olsun sana Gökhan Gönül adamsın.

Fakat Fenebrahçe’de yakın zamanda bir sıkıntı başlayacağını düşünüyorum o da futbolcuların yorgunluğu. Aykut Kocaman lig’te ve Avrupa’da hep aynı oyuncuları kullanıyor birde Fenerbahçe ilk 11 inin neredeyse hepsi milli oyuncular bu oyuncular milli takımları ile de maça çıkıyorlar. Örneğin Hasan Ali Kaldırım, şimdiye kadar Ligte 13 maç, Avrupa kupalarında 5 maç ve Milli takımlada 10 maça çıkmış toplamda 28 maç tüm bir sezonun 34 maç olduğunu düşünürsek neredeyse ligi bitirmiş ve daha ilk yarının bile bitmesine 4 hafta var.

Şimdi Fenerbahçe2nin önünde bir Pendik maçı var Çarşamba günü umarım o maçta diğer oyunculara şans verip bu oyuncular dinlendirir. Mesela Fenerbahçe’nin Pendik maçına çıkabilecek 11’i şu şekilde olabilir. Mert Günok, Özgür Çek, Egemen Korkmaz, Serdar Kesimal, Orhan Şam, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz, Milos Krasic, Recep Niyaz, Sezer Öztürk ve Semih. Uygun olabilir yani burada artık onlar bizi elemişti bir kere falan diye düşünmemek lazım şu yazdığım kadronun adını Fenerbahçe değilde. Kadıköyspor koyalım bu kadro ligte %100 üst sıraları zorlar buna eminim. Ama Fenerbahçe olunca olmuyor malesef. Aykut Kocaman’ın antrenör takımı hayali var umarım bu hayali gerçekleştirebilir. Elinde çok iyi oyuncular var bu oyunculara artık ne öğretebilirsinki zaten adamların kariyerleri belli, yapılabilecek tek şey güzel antreman ve huzur ile bu adamların performansını en üst seviyeye çekebilirsiniz.

Mesela Fenerbahçe’de son zamanlardaki en büyük değişiklik dün kendini gösterdi. Dakika 88, 4-1 öndesiniz, top rakipte ve Fenerbahçe’de 3 oyuncu rakibe basıyor. İşte çok büyük değişiklik bu taraftarlar takımı böyle görünce daha mutlu oluyor, daha çok destek veriyor. Umarım bu istek hiç bitmez. Çünkü son zamanlarda Fenerbahçe’de hayat var.

Yorum Bırakın