Birisi alkış mı istemişti?

Maçtan önce bir alkış meselesidir koptu gitti. En son şampiyonun belli olduktan sonra oynanan derbide alkış falan istememişti kimse fakat Ali Sami Yen’de sevgili, saygılı, beyefendi galatasaray taraftarı gayet güzel alkışlamıştı Fenerbahçe’yi. Bu sene Türkiye’de ne değişti de alkış isteniyor anlamış değilim.

Maçta 14 yıldır değişmeyen bir gelenek devam etti ve Fenerbahçe yeniden kazandı. Kazanmasaydı allah korusun şayet yenilseydi kim bilir neler olacaktı. Kadıköy’e şampiyon gelen galatasaray maçtan mağlup ayrılsada sırf tribünleri tahrik amaçlı olarak orta sahada dansöz gibi zıplamaya başladı. Onlar zıplamaya başlayınca az kalsın çevik kuvvet geçen seneki hatasını tekrar ediyordu ve sahaya giriyordu sahaya atıldıkları an güvenlik görevlileri ve saha yönetimi dışarı çıkarttı çevik kuvveti iyiki çıkarttılar çünkü çıkartmasalar geçen yılki gibi bir tahta sopa ile tribünleri dürtükleyebilirlerdi ve bu sefer geçen senekinden de daha fena olabilirdi.

Fenerbahçeli futbolcular belkide atmosferi yumuşatmak dikkatleri kendi üstlerine çekmek için “İşte böyle her sene böyle cimboma böyle koyarlar aman” tezahüratı yaptılar her tribünle teker teker.

Maçın ertesi günü gazetelerde Meireles’in görüntüleri çıktı bir Fenerbahçeli olarak asla tasvip etmiyorum ve umarım yönetim gerekli cezaları verir Meireles’e.

Fakat Hasan Şaş denen kendini bir takımın antrenörü zanneden kel abi sen tribünleri tahrik et küfürler et el kol hareketi yap ondan sonra oradan bir taraftar sahaya girip senin ağzını burnunu kırsaydı çıkıp TVlere Fenerbahçe seyircisi şöyle böyle derdin sonra federasyon, UEFA Fenerbahçe’ye ceza yağdırırdı sonra sen evinde o kırık ağzın burnunla gülerdin verilen cezalara. Biliyormusun o dayağı sonuna kadar haketmiş olurdun ve en büyük ceza tahrikten sana gelmeliydi şayet demokratik bir ülkede olsaydık. Bunları söylüyorum ama iyiki öyle birşey olmadı varsın olsun Hasan Şaş efendi istediğini yapsın yazık olan onu döven taraftara ve Büyük Fenerbahçe Spor Kulübüne olurdu.

Son bir sözümde o muzu gösterip birşeyler söyleyip ırkçılık yapan benim güzel renktaşıma o muz bir tarafına girer inşallah. Türkiye’de ne zamandan beri ırkçılık var ne zamandan beri muz getiriliyor sahaya. Senin o gece sevinmenin tek bir sebebi vardı Pierre Webo!

Yorum Bırakın