Alper Potuk meselesi

Dün öğlene doğru bir internet sitesinde gördüm. Galatasaray Alper Potuk transferini borsaya bildirdi diye. Daha sonra arkadaşlarla konuşurken birisi “Olum iş bitti borsayada bildirdik” dedi bende dalga geçme amaçlı “siz borsaya bildirdiyseniz kesin biz alırız onu” demiş bulundum. Akşam 23:00 sularında telefon çaldı “Ligtv son dakika geçiyor Alper Potuk Fenerbahçe’de diye” şaşırdım, sevindim. Ama karar veremedim Galatasaray’ın elinden bir oyuncu aldığımıza mı seviniyorum yoksa Alper Potuk’un Fenerbahçe’ye gelişine mi hala karar veremedim.

Düşünüyorum bu oyuncu Fenerbahçe’ye gelse nasıl bir etki olurdu. Orta sahada iki yönlü oynayabilen Alper’in Fenerbahçe’de rakipleri; Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Cristian Baroni, Raul Meireles, Salih Uçan ve bir tık aşağıdaki rakipleri ise Selçuk Şahin, Mehmet Topuz. Bu oyuncuların arasından sıyrılma ihtimali çok yüksek. Nacizane benim fikrim ise Alper Potuk, Mehmet Topal’dan bir tık üst seviyede olabilecek bir futbolcu o da hızı ile fakat tecrübesi ile 3 tık aşağıda. Aykut Kocaman kimi kesecek diye şimdiden merak ediyorum aslında. Mehmet Topal, Meireles ve Emre ben açıkçası bu 3 oyuncuyu da kesemiyorum kadroya bakınca ama sanırım burada kesilen oyuncu Mehmet Topal olacak gibi geliyor. Tabi Meirelesin cezasında Alper mutlaka oynayacak fakat Meireles dönünce zor olacak gibi geliyor.

Transfer ile ilgili son düşüncem ise kesinlikle faydalı bir transfer en kötüsünü düşünürsek bile süper bir yedek olacak fakat 6.25 milyon artı Orhan Şam ve Bienvenue eder mi? Kesinlikle hayır. Benim gözümde ederi ise Orhan Şam, Bienvenue ve en fazla 2 milyon avrodur. Yazık bu paralar gerçektende. Barcelona 17,5 milyon avroya Neymar’ı almanın peşindeyken biz yaklaşık 10 milyon avroya Alper Potuk’u alıyorsak bu işte bir sorun vardır. Sizce de artık takımların altyapılarına 10 kat fazla önem vermelerinin zamanı gelmedi mi?

Bu arada Alper hayırlı olsun Fenerbahçemize…

Yorum Bırakın