Yılın Sporcusu: Arda Turan

Arda Turan GQ dergisi tarafından yılın sporcusu seçilmiş.

Üç sene önce o deli cesaretini topladı, rahat ve konforlu hayatına veda edip hayallerinin peşine takıldı. Eleştirilere de, övgülere de kulak tıkamadan yoluna devam etti. Hem sahadaki hem de özel hayatındaki tarzıyla bir marka yarattı. 18 yıl sonra lig şampiyonu takımı Atletico Madrid’in efsane oyuncuları arasına şimdiden adını yazdırdı. Arda Turan çok çalıştı, güzel başardı.

İspanya’ya giden uçaktaki genç adam heyecanlıydı ama korkmuyordu. Kendine koyduğu hedefi ulaşılmaz değil olağanüstü olarak adlandırmıştı. Bir planı yoktu. Adını hatırlayamadığı bir Fransız yazarın söylediği bir söz vardı dilinin ucunda. Hayal kurmanın birazı tehlikeliydi; hayal kurmak çok ve sürekli yapılması gereken ciddi bir işti. Neyle karşılaşacağını bilmiyordu. Tek bildiği, ne olursa olsun düşlemekten hiç vazgeçmeyecekti. Düşleyecek, düşünü canlandırıp gerçeğine katacaktı.

Hayallerini anlattığında gülenler oldu. Çocuk işte dediler. Çocuktu. Ona gülenlerin fark edemediği şeyse, dünyanın en büyük endüstrisi haline gelmiş olsa da, futbol ölüm kalım meselesi değil, çocuk oyunuydu. Arda Turan, dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlere bunu hatırlatmak için gönderilen özel çocuklardan biriydi. Her güne mutlu olmak için uyanır, mutlu olmak için futbol oynardı. Futbol oynarken mutlu olur, mutlu oldukça daha da iyi oynardı. Üstelik mutluluğu bulaşıcıydı. Yamacında olmak büyük ayrıcalıktı.

Bilmedikleri bir şey daha vardı. Delinin önde gideniydi bizim sipsi. Kafayı kırdıktan sonra onu vazgeçirebilmek imkansızdı. Taraftarı olduğu kulüpte oynamanın mutluluğunu ağız tadıyla yaşayamadan başka bir takıma kiralandığını öğrenmiş ama pes etmemiş, takımına geri dönüp küllerinden doğmuştu. Gencecik yaşında o kulübün kaptanlık pazubandına layık görülmüştü. Sakatlıklar atlatmış, özel hayatı dillere dolanmıştı. Hatta gün gelmiş kendi taraftarının protestosuna bile maruz kalmıştı. Hiçbiri onu yolundan döndürememişti.

Yazının devamını okumak isterseniz GQ dergisini almanızı tavsiye ederim şayet 1. sayısından itibaren takipteyim :)

http://gq.com.tr/3848/yilin-sporcusu-arda-turan

arda-turan-gq-1

Yorum Bırakın