Avrupa’nın En Pahalı Maç Bileti Türkiye’de

Türkiye’de statların niye boş kaldığı tartışmasında gözardı edilen konulardan biri olan bilet fiyatları pahalılıkta dünyanın zirvesine oynuyor.

Tribünlerindeki büyük boşluklarla dikkat çeken Spor Toto Süper Ligi, ülkedeki gelire oranla Avrupa’da en pahalı biletlere sahip olan ikinci ülke konumunda…

Dünyada ise verilere göre ortalama gelirle en az maç bilet satın alınabilen 4. ülke olan Türkiye, Avrupa’da da birçok büyük ligi geride bırakarak ikinci sırayı alıyor. Üstelik en pahalı bilet satan ülkenin dünyanın en çok ilgi gören ligine sahip olan İngiltere olduğu düşünülürse Türkiye’deki bilet fiyatlarının uçukluğu ortaya çıkıyor.

Bir Haftalığa 19 Bilet!

IMF verileri baz alınarak hazırlanan Mail on Sunday’in araştırmasına göre Türkiye’de bir kişinin ortalama haftalık kazancı 284 Euro… Bu parayla ortalama fiyatı 14.7 Euro yani 41 TL olan 19 adet Süper Lig bileti satın alınabiliyor.

Bu sayı Türkiye’den daha üst düzey seyir kalitesi sunan İspanya La Liga’da 20, İtalya Serie A’da 22, Almanya Bundesliga’da ise 27,3

34 ülkenin dahil olduğu listede Bundesliga gibi seyirciye konfor ve kalite vadeden liglere göre çok daha pahalı ücretlendirmeye giden Türkiye’de tribünlerin neden boş olduğu sorusu cevabını da bulmuş oluyor.

Parada 4, Tribünde 15.’yiz!

Dünyanın en pahalı dördüncü ligi olan Türkiye, tribünleri doldurmaya geldiğinde ilk 10’da dahi kendine yer bulamıyor. Geçen sezonun verilerine göre bir maçına ortalama 12 bin 131 seyirci çekebilen Süper Lig, bu haliyle Avustralya, Japonya gibi ülkelerin gerisinde kalırken, Avrupa liglerinde ancak 8. olabildi.

Üstelik bu sezon seyirci sayısında rekor düşüşler yaşayan Süper Lig’in gelecek sezon dünyada ilk 20’ye girmesi dahi mümkün değil. Yayın gelirlerine güvenerek tribünleri gözden çıkaran Süper Lig kulüplerinin acilen bilet fiyatlarını makul seviyeye çekmesi şart gibi gözüküyor.
Kaynak: http://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2014/11/18/taraftarin-cebi-yaniyor

fenerbahce-taraftar-sayisi

Yorum Bırakın