Rekorlar ne kadar ileri gidebilir

Lionel Messi Şampiyonlar Ligi’nde tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu oldu Yıllar boyunca futbol severler, tarihin en iyi oyuncularının sahaları nasıl şereflendirdiğine ve doğuştan gelen yeteneklerini nasıl kullandıklarına tanıklık etti. Lev Yashin’in mükemmel atletik yapısından George Best’in kusursuz ihtişamına, çeşitli dönemler diğer herkesten daha üst bir seviyede olan ve dünyanın en iyi futbolcusu olma amacını gerçekleştirmeye çalışan futbolcular tarafından belirlendi. Lionel Messi‘ye gelindiğinde, ulusal ve uluslararası arenalarda gol atmaktan büyük keyif alan Arjantinli kıvrak oyuncu için, rekorlar kırmak futbol mirasının bir parçası haline geldi. Önünde oynayacak daha çok zamanı olsa da, Telmo Zarra’nın La Liga’da tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu olma rekorunu kırmasının ardından Messi yakın zamanda da Raul’un uzun zamandır kırılamayan Şampiyonlar Ligi rekorunu geçti. Bu, Şampiyonlar Ligi’ni üç kez kazanan ve yıllar içinde artık kendiyle yarışır hale gelen Messi’yi diğerlerinden ayıran mükemmel kaliteyi gözler önünde seriyor.Barcelona, YouWin tarafından La Liga’yı kazanmak için favori görülmeyebilir, ama Messi’nin gol atma konusundaki müthiş formuyla birlikte, Avrupa’nın bir numaralı kupasını kulübün şanlı tarihinde beşinci kez kazanma adına güçlü adaylar arasında bulunuyor.

Kıbrıs’ta rekorların kırıldığı gece

Barcelona’nın F Grubu’ndan yükselme şansı çok yüksek olsa da, Raul’un elindeki Şampiyonlar Ligi’nde gol atma rekorunu geçmesi ve Cristiano Ronaldo’yla giriştiği rekabet düşünüldüğünde çıtayı yükseltmesi için gözler Messi’nin üzerindeydi. Gelecek yıl MLS’ye gitmeye hazırlanan Real Madrid’in efsanevi oyuncusu ve Messi 71 golle eşit seviyedeydi, ama müthiş bir hat-trick sonrasında, Messi’nin bu kişisel dönüm noktası için daha fazla beklemesine gerek olmadığı kesinleşti. Üç golü de daha zayıf olduğu düşünülen sağ ayağıyla atmış olması bu golleri daha da dikkat çekici kıldı. Yakın mesafeden iki bitirici vuruş ve kalecinin üzerinden gönderilen mükemmel bir aşırtma, tam da futbol severlerin Messi gibi gerçek bir dahiden beklediği kalitedeydi.

Messi ne kadar ileri gidebilir?

La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nin en çok gol atan oyuncusunun yalnızca 27 yaşında olduğunu ve önünde şüphesiz büyük başarılar kazanacağı çok sayıda yıl bulunduğunu unutmamak gerek. Son bir iki yılda Messi’nin en parlak döneminde olmadığı öne sürülebilir, bu da kendisinin yıllar içinde yarattığı emsalsiz standardı gösterir. Yine de Messi dünyanın en iyi oyuncuları arasında ve Avrupa futbolunun en saygın turnuvasında 100 golü yakalayabilecek kapasiteye fazlasıyla sahip. Messi’nin rekorunu geliştirme çabaları, en yakın rakibi Cristiano Ronaldo karşısında tehdit altına girebilir. Ronaldo, Real Madrid’deki harika gol formunu sürdürmekten vazgeçecek gibi görünmüyor ve iki oyuncu da Şampiyonlar Ligi’nde en az yüzer golü yakalayabilecek kapasiteye sahip.

messi-ronaldo

Yorum Bırakın