FIFA Ballon d’Or 2014 Ronaldo’nun!

FIFA Ballon d’Or (Altın Top) Ödülü’nü Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo üst üste 2. kez kazandı.

Tüm futbol severlerin her yıl heyecanla beklediği Yılın Futbolcusu Ödülünü bu sene de Cristiano Ronaldo kazandı.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Manuel Neuer’i geride bırakarak üst üste ikinci, toplamda ise üçüncü kez Yılın Futbolcusu oldu. 29 yaşındaki Portekizli yıldız, ödülünü geçtiğimiz günlerde futbol kariyerini noktalayan Fransız yıldız Thierry Henry’nin elinden aldı. Geçen sene ağlayarak ödülü alan Ronaldo bu sene tuhaf bir ses çıkartarak ödülü aldı.

Geçen yıl, Messi’nin 4 yıllık ambargosuna son vererek altın topu kazanan Cristiano Ronaldo, bu yıl da favori olarak görülüyordu. Geçen sezon La Liga’da 31 gol atan, Portekizli yıldız, Şampiyonlar Ligi’ndeyse fileleri 17 kez havalandırarak Devler Ligi tarihinin bir sezonda en çok gol kaydeden oyuncusu unvanını eline geçirmişti.

Geçen sene tarihinin 10’uncu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayan Real Madrid’de Ronaldo bu başarının en büyük mimarlarındandı. Portekizli yıldız Dünya Kupası’nı tek golle tamamlasa da 2014 sezonunda Real Madrid formasıyla çıktığı 47 maçta 51 gol kaydetmeyi başardı.

Altın Top Ödülü’nü milli takım teknik direktörleri, kaptanları ve gazetecilerinin verdiği oylar belirledi. Atletico Madridli milli futbolcu Arda Turan ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de tercihlerini Cristiano Ronaldo’dan yana kullandıklarını açıkladı.

7 ÖDÜL DAHA SAHİBİNİ BULDU
Galada, en iyi futbolcunun yanısıra yılın 11’i, yılın en iyi golü, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri ile Fair-Play ve başkanlık ödülleri de sahiplerini buldu.

YILIN 11’İ
Neuer, Sergio Ramos, Lahm, David Luiz, Thiago Silva, Di Maria, Kroos, Iniesta, Robben, Messi, Ronaldo.

EN İYİ GOL (PUSKAS ÖDÜLÜ)
Real Madrid’in yıldız futbolcularından James Rodriguez, Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nda Uruguay’a attığı şık golle bu ödülün sahibi oldu.

YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
Dünya Kupası’nı müzesine götürmeyi başaran Alman Milli Takımı’nın teknik direktörü Joachim Löw, erkeklerde yılın teknik direktörü ödülünü kazanan isim oldu. Bu ödül için diğer adaylar ise, Real Madrid’in teknik direktörü Carlo Ancelotti ile Atletico Madrid’in teknik patronu Diego Simeone’ydi.

KADINLARDA YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
Yılın teknik direktörü kadınlarda da Almanya’ya gitti. Vfl Wolfsburg’un teknik direktörü Ralf Kellermann bu ödülü kazanan isim oldu.

YILIN KADIN FUTBOLCUSU
Kadınlarda yılın futbolcusu Vfl Wolfsburg’un ve Alman Milli Takımı’nın yıldızı Nadine Kessler seçildi.

nadine_kessler

FIFA BAŞKANLIK ÖZEL ÖDÜLÜ
Hiroshi Kagawa (Japon gazeteci)

FIFA FAIR PLAY ÖDÜLÜ
FIFA Gönüllüleri

ronaldo-ballon-dor-2014

Yorum Bırakın