Avrupa’nın Gol Makineleri

Avrupa’da 2015 futbol defteri kapandı. Peki bu sezonda Avrupa’nın gol makineleri kimler oldu.

Sizinde tahmin edeceğiniz gibi ilk 2 sıralama da pek değişiklik yok.

1. Cristiano Ronaldo (La Liga 48 Gol)

Avrupa gol krallığını zirvede tamamlam Ronaldo için bir alışılagelmiş bir durum. Sezona çılgın bir giriş yapan Ronaldo, Şubat ayı itibariyle büyük bir düşüş yaşadı. Bu form düşüklüğünü yaşamamış olsayda tarihi gol sayısını yakalaması çok olasıydı.

2. Leonel Messi (La Liga 43 Gol)

Messi’nin bu sene attığı gol adetinden çok, attığı gollerin değeri daha fazla konuşuldu. Özellikle şampiyonlar ligin’de attığı 10 golle Ronaldo ve Neymar ile birlikte Şampiyonlar ligi gol krallığını paylaştı. Özellikle Ocak ayından sonra büyük bir çıkış yakalayan Messi takımına hem La liga şampiyonlu, hem de Şampiyonlar ligi şampiyonluğunu kazandırdı.

3. Jonathan Soriano ( T-Mobile Bundesliga 31 gol)

Barcelona B takımından transfer olduğu Avusturya takımı Red Bull Salzburg’ta ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu sezonda attığı 31 golle takımını şampiyonluğa taşıması bildi. Bunun yanında Avrupa liginde de performansıyla göz kamaştırdı.

4. Sergio Aguero (Premier Lig 26 Gol)

Messi’nin biraz gölgesinde kalsada yine de çok iyi bir sezon geçirdi. Aguero bu sezon 4-5 hafta sakatlık problemi yaşadığını da unutmamak gerekir. Ancak herşeye rağmen Sergio Aguero için Premier Ligin en iyi ve en klas golcüsü diyebiliriz.

5. Fernandao (Süper Toto Süper Lig 22 gol)

Süper lig’e yeni bu sezon kiralık olarak gelen Fernandao, Türkiye’de gol kralı olmak için neler yapılması gerektiğini adete ders gibi gösterdi.
Tüm sezon boyunca güçlü fiziği ile birlikte stoperlerle boğuştu ve hırçın oyun stili ile Türkiye’de gol krallığını sonuna kadar hak etti.
Bu başarılı sezonun sonunda Fenerbahçe kurduğu güçlü kardosuna Fernandao’yu da dahil etti.

6. Luca Toni (Serie A 21 gol)

Luca Toni adeta küllerinden doğarak Seria A’nın en yaşlı gol kralı ünvanına sahip oldu. 28 yaşına kadar 1. lig yüzü görmeyen Luca Toni Bayern Münih macerası bile yaşadı. Son olarak Verona’ya transfer oldu ve son demlerinde gol krallığı ünvanını da aldı.

 

326812

Yorum Bırakın