Mehmet Topal’a Silahlı Saldırı

Haberin detaylarına geçmeden önce kendi fikirlerimi söylemek belkide haykırmak istiyorum. Bu bir futbol takımına yapılan ikinci saldırı. Bakın Fenerbahçe’ye demiyorum Bir futbol takımına, bir spor kulübnüne, sporculara yapılmış bir saldırıdır. Bunu yapan şudur budur diyemem, demek istemem, yorumumu kendime saklamak istiyorum. Bu yapılan saldırılar terör saldırısı değildir. Bu tamamen birilerinin iç acısı, hazmedeme tepkileri veya koltuk kaygısıdır. Çok küçük bir ihtimalde olsa, düşünmek dahi istemiyorum ama belkide gündem değiştirme emridir. Her ne olursa olsun her gerçek futbol sever bu olaylardan bıktı artık. Bugün ve bundan yaklaşık 3-4 ay önceki saldırıları kim gerçekleştirdi ve kim bu emri verdi ise inşallah tüm sevdikleri aynı şeyi yaşarlar ve umarım futbolcular kadar şanslıda olmazlar!!!

Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek kardeşimize çok geçmiş olsun…

Fenerbahçe’den “kişisel mevzu” açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Topal’ın aracıyla ilgili açıklama yaparak, “Kurşun geçirmez camdan yola çıkarak Mehmet Topal’ın kişisel mevzusu olduğu tahminleri tamamen yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Kulüp araç ile ilgili şu bilgileri verdi;
“Mehmet Topal’ın aracı Mercedes’in G 63 modeli. Bu araçlarda kurşuna dayanıklı çift cam orijinal üretiminde sunuluyor. Özellikle çift cam taktırma söz konusu değil. Kurşun geçirmez camdan yola çıkarak Mehmet Topal’ın kişisel mevzusu olduğu tahminleri tamamen yanlıştır.
Çift cam dışında aracın camlarında en üst derecede karartma ve güvenlik filmi de bulunmaktadır. Bu tür filmler hem şiddeti karşılamakta hem de camın parçalanıp dağılmasını engellemektedir”

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Açıklama

11.08.2015 günü öğlen saatlerinde Fenerbahçe Futbol Kulübü oyuncusu Mehmet TOPAL özel aracı ile birlikte Samandıra Tesislerinden aynı takım oyuncusu Uygar Mert ZEYBEK ile ayrıldıktan kısa süre sonra Kartal Samandıra TEM Bağlantı yolunda aracın kurşun geçirmez ön camına bir el ateş edildiği iddiası ile Polis Merkezimize başvurmuştur.

Bahse konu olay ile ilgili olarak çok yönlü çalışmalar başlatılmış, olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların tespit edilerek yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.
11 Ağustos, 17:43Mehmet Topal, Emniyet Müdürlüğü’nde 2 saat ifade verdi

Seyir halindeyken cipi kurşunlanan Fenerbahçeli milli futbolcu Mehmet Topal, saldırı sırasında yanında bulunan takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek ile birlikte Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.

Yaklaşık 2 saat Emniyet Müdürlüğü’nde kalan Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek’in, Sancaktepe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara’nın makam aracıyla evlerine gönderildiği öğrenildi.

Futbolcular ifade verirken, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve bazı kulüp çalışanları da Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Mosturoğlu, Emniyet’e girişte ve çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.

KURŞUN GEÇİRMEZ ARAÇ EMNİYETİN BAHÇESİNE ÇEKİLDİ
Bu arada, saldırının yapıldığı Mehmet Topal’ın kurşun geçirmez camlı cipi Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesine çekildi. Sivil ekipler araç içinde bir süre daha incelemede bulundu.

Futbolcuların ifadelerini verip Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılmasının ardından, Mehmet Topal’ın otomobili bir kulüp görevlisi tarafından Emniyet Müdürlüğü’nden alındı. Kurşunun isabet ettiği yerin kağıtla kapatıldığı görüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’ın aracına silahla ateş açıldı.Topal, saldırıdan yara almadan kurtulurken, Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamada “Oyuncumuz bu silahlı saldırıda aracının camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır. Tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyoruz” denildi.

Aracıyla evine döndüğü sırada silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Topal olay sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Kurşun, Uygar Mert’in bulunduğu tarafa geldi. Uygar Mert’i Allah korudu, Korkmayın, ben iyiyim” diyerek herkesin yüreğine su serpti.

Mehmet Topal’a tüfekle saldırı

Milli futbolcuyu direkt olarak öldürmek isteyen saldırganlar şoför ksımını hedef alarak ateş açtılar. Polis ilk etapta kurşunların saçma olduğunu düşündü. Fakat sonradan tüfek mermisi olduğu anlaşıldı.

Polis saldırganları kovalıyor

Açtıkları ateş sonrası hızla olay yerinden uzaklaşmaya çalışan saldırganları polis takibe aldı. Polis aracı kovaladığı saldırganları uçuruma sürüklemeye çalıştı. Silahlı saldırı sırasında Mehmet Topal’ın yanında Uygar Mert Zeybek de yer alıyordu. Oyuncular ateş açılan aracın plakasını alamadı.

Antrenmandan çıktıktan sonra Sancaktepe gişelerine girdiği sırada milli futbolcunun otomobiline tabancayla 2-3 el ateş açıldı. Saldırıyı yara almadan atlatan Mehmet Topal, aracını uygun bir yere çektikten sonra 155’i arayarak polis çağırdı.

Polis merkezine götürülen Mehmet Topal’ın ifadesi alındı.

Saldırı Dünya Basınına Böyle Yansıdı;

Hollanda basınından De Telegraaf “Van Persie’nin takım arkadaşına silahlı saldırı” dedi ve geçtiğimiz sezon Trabzon Havalimanı yolundaki saldırıyı hatırlattı.

Goal.com’un İtalya versiyonu: “Türkiye’de çılgınlık” başlığını attı.

İngiliz ve Amerikan spor basını “Flaş haber” olarak verdi. Haberlerde Mehmet Topal ve genç oyuncu Uygar Mert Zeybek’in içinde olduğu araç kurşun geçirmez olduğuna dikkat çekildi ve birçok kez geçen sezon Rize dönüşü yapılan saldırıya değinildi.

Fransız L’Equipe, “Mehmet Topal silahlı saldırı kurbanı” başlığını attı ve kurşunların direkt olarak ön cama isabet ettiğini vurguladı.

FENERBAHÇE KULÜBÜ: ÇİRKİN BİR SALDIRI DAHA!

Fenerbahçe Kulübü, Mehmet Topal’a saldırı olayıyla ilgili açıklama yayınladı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:

“4 Nisan 2015 tarihinde Rize deplasmanı dönüş yolunda kafilemize yapılan menfur silahlı saldırının ardından, bugün öğlen saatlerinde futbol takımımızın oyuncusu Mehmet Topal’ın aracına, oyuncumuz araç içerisindeyken silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Takımımızın Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı sabah idmanının ardından, oyuncumuz Mehmet Topal evine giderken, Samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır.

Oyuncumuz Mehmet Topal ve araç içinde bulunan diğer oyuncumuz Uygar Mert Zeybek, bu silahlı saldırıda aracın camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır.

Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Ard arda gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz.Fail ya da faillerin en kısa süre içinde bulunup adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz.

Daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hala sonuçlanmamasını manidar bulmaktayız.

Tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyor, oyuncularımız Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek ile Aileleri ve tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ”

mehmet-topal-saldiri

Yorum Bırakın