Türk Bayrağı Açan Azeri Futbolcu Cavid Hüseynov Tutuklandı

Azerbaycan Premier Lig takımlarından Gebele’nin futbolcusu Cavid Hüseynov tutuklandı.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılığı’ndan yapılan ortak açıklamada, 8 Ağustos’ta bir grup tarafından darp edilmesinin ardından götürüldüğü hastanede vefat eden gazeteci Rasim Aliyev’le ilgili açılan soruşturma kapsamında, futbolcu Hüseynov ve olaya karıştıkları iddia edilen 5 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Açıklamada, olay hakkındaki gelişmeler şu şekilde anlatıldı:
“İlk belirlemelere göre Cavid Hüseynov, 6 Ağustos’ta Gebele ile Apollon arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu karşılaşması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplarken yaptığı el hareketleri nedeniyle kendisini sosyal paylaşım sitesinden eleştiren gazeteci Rasim Aliyev’i telefonla arayarak yazdıklarını tekzip etmesini talep etmiştir. Daha sonra Hüseynov’un teyzesinin oğlu Elşen İsmayılov da Aliyev’i arayarak aynı talepte bulunmuş ve ikili arasında tartışma yaşanmıştır. İsmayılov, dört arkadaşını da yanına alarak gazeteci Aliyev’le görüşmüş ve onu darp etmişlerdir. Aliyev, hastaneye kaldırılmasına ve ameliyat edilmesine rağmen hayatını kaybetmiştir.”

Ortak açıklamada, İsmayılov ve dört arkadaşının çıkarıldıkları mahkemede “başka birinin sağlığına kasten zarar verme, mağdurun ölümüne neden olmak” suçlarıyla tutuklandıkları belirtildi.

Futbolcu Hüseynov’la ilgili ise şu ifadelere yer verildi:
“Soruşturmanın bu aşamasında Hüseynov, hakkında teyzesinin oğlu İsmayılov tarafından organize edilen ağır suçun hazırlanmasını bildiği halde haber vermemesi ve suçu gizlemeye çalışması yönünde esaslı şüpheler olduğu için çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.”

Olayın Hüseynov tarafından azmettirildiği iddiasının da araştırıldığı, soruşturmada elde edilen bilgilerin devamlı olarak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e rapor edildiği de kaydedildi.

Ajansspor

Cavid-Hüseynov

Yorum Bırakın