Futbol’da ne oldum demeyeceksin

Almanların futbolda bizde her konuda üstün olduklarının bir göstergesi de Almanya Kupası’dır. Bölgesel lig takımları dahil, Tüm takımlar kupaya katılıyorlar ve Kupanın en güzel uygulaması ise iki takım arasında şayet lig farkı var ise maç güçsüz olanın sahasında oynanıyor ve tek maç eleme usulü oynanıyor. Hem küçük takımlar büyük takımları ağırlıyor hem de kentte doğal olarak bir şenlik havası oluyor.

Dördüncü lige tekabül ediyor Carl Zeiss Jena. Kupada rakibi Hamburg çıktı.

Hoffenheim’dan yeni transfer Sven Shipplock ile dördüncü lig kalecisinin maç sonu ortaya çıkan bu görüntüsünün ardında yatan hikaye de enteresan. Kaleci Raphael Koczor’dan dinleyelim bu görüntünün perde arkasını..

“Maç içerisinde Shipplock sürekli ne kadar kazandığından bahsetti. Kaç para aldığını en ince detayına kadar biliyorum. Maç bitimi arkasından koşturup ona kabine gitmeden önce tabelaya bakmasını söyledim. 10,20 ya da 40 milyon da kazanabilir. Biz belki çeyreğini kazanamıyoruz ama maçı kazanan biz olduk”

Siven Şiplok.. Dördüncü lig kalecisine bu artisliği yaparsan şu güzel kapağı da hak etmiş..

Futbol bazen güzel.. Güçsüz yendi. Üstelik hak ederek.. Hamburg’un attığı goller geçersiz olması gerekirdi ama bu sefer en azından uzatmalarda da olsa iyi olan kazandı.

Yazı: http://devrimderki.blogspot.com.tr/

schimpf

Yorum Bırakın