Süper Lig’ten giden çoşuyor

Türkiye’de teknik direktörler çok garip bakılıyor, 5 maç üst üste yenilsin şuan ligteki teknik direktörlerin %90 ının işine son verirler. Hatta bazen abartıp ligin daha 2. haftası kovulan teknik direktörler var.

Çok yakın geleceğe bakarsak önümüzde çok güzel iki örnek var. Slaven Bilic ve Roberto Mancini. Bilic hiç derbi kazanamadı diye çok eleştirildi, belkide eleştiriler haklıydı. Fakat şimdi bakacak olursak. West Ham United’ın başında ve Premier ligte henüz 6. haftada 4 galibiyet 2 yenildi aldı. Bu 4 galibiyetin içerisinde Önce Arsenal’i 2-0, daha sonra Liverpool’u 3-0 ve son olarak ta bu sezon daha kalesinde gol bile görmeyen Manchester City’i 2-1 yenerek Premier Lig tarihinde Arsenal, Liverpool ve Manchester City’i aynı sezon deplasmanda yenen dördüncü takım oldu. Beşiktaşta hep ilk haftalarda fırtına gibiydi der dediğinizi duyar gibiyim.

Roberto Mancini ise Serie A’da Inter’in başında çıktığı 4 maçıda kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.

İki teknik adamda değerli adamlar bana göre, ikisi de Türkiye’de başarılı olabilecek potansiyellere sahipler ama işte gerek taraftar gerek kulüp yönetimleri yeterli miktarda destek vermeyince, başarı ve huzur için gerekli ortamı sağlayamayınca ayrılıklar kaçınılmaz oluyor.

Fakat artık yurtdışına transfer olan futbolcular kadar transfer olan teknik direktörlerimizi görmeyi umut etmekten başka birşey yapamıyoruz.

bilic-mancini

Yorum Bırakın