FM geliyor tehlikenin farkında mısınız?

Football Manager, Menejerlik oyunları içinde top noktadır. FM oynayan bir kişi sadece oyun oynamaz gayet ciddi bir şekilde bir iş başarmaya çalışır. Oynamayanlar onu anlamaz dışarıdan bakıldığından saatlerdir pc başına oturmuş oyun oynuyor görünür. Ama durum oynayan için farklıdır. O oyun oynamıyordur o an ölüm kalım maçına çıkmıştır, ya da büyük bir ciddiyet ile haftasonunda oynayacağı derbi için özel idmanlar ve taktikler kurguluyordur.

Dur bi maç daha yapayım öyle yatarım

FM oynarken gerçek dünyanın şalteri indirilir ve yeşil sahalara hükmettiğimiz hayatın şalteri kaldırılır. Gece 02:00 olmuş sabah 8:30 da mesai başlıyor yatağa girip, ofisteki koltuğuna oturman için önünde sadece 6 saat kalmıştır. Ama bir yandan da şampiyonlar liginde ölüm grubuna düşmüşsündür ve önündeki maç senin gruplardaki kaderini belirleyecektir. Gruptan çıkmak çok önemli hem sportif başarı için hem de sezon boyunca kıt kanaat geçinebildiğin finansal sorunlar boğuştuğun takımının maddi olarak güçlenmesi ve önümüzdeki sezonun transfer bütçesini oluşturması için çok önemlidir. “Dur şu maçı da yapayım gruplardan çıkayım gönül rahatlığı ile uyurum” dersin herzaman. Ama o yatağa gitmek o kadar kolay değildir.

kloop

Ne hilesi ben hile yapmam

Birçok oyuncu yeni bir oyun açtığında bu oyunda hile yok der, bu oyunda tamamen kendi becerilerimle ilerleyeceğim bu takımı şampiyonlar ligi şampiyonu yapacağım der. Bu büyük bir yalandır. O hile yapılır. Çünkü gaza gelmişsindir. 2. ligten orta seviye bir takım alıp şampiyonlar ligi şampiyonu yapacağım diyorsun. Takımdaki oyuncuların %80 i seni zaten 1. lige çıkartmak için bile yetmeyebilir bu yüzden bir revizyon şarttır ama para yoktur. Kılı kırk yarıp tüm transfer bütçeni zorlayarak Güney Amerikadan oyuncular alırsın, hayaller kurarsın ben bu adamı 3 milyona aldım bunu oynatırım seneye 15 e çakarım dersin bunlar hep hayalgücüdür yok öyle bir dünya. Yani o transferlerin ancak %10 u falan bu dediğimizi gerçekleştirir o da 3 e al 15 e sat değil 3 e alıp 6 ya satsak allah bereket versin.

mourinho

FM hırstır, başarıdır, strestir

FM oynarken bir çok duyguyu yaşarız ligin en iyi kargosu bizdedir ama takım orta sıralardadır kafayı yersin onca para harcamışsın çok yetenekli oyuncular almışsın ama yok takım oturmuyordur bir türlü. Bir yandan da orta sıralardan bir takım alıp altyapıya önem verip 1 sene sonra şampiyonluk mücadelesi veriyorsundur. İşte en çok keyif alınan nokta burasıdır. Stresli bir keyiftir ama bu 1 golün bile önemi olan keyiftir. 1. lik bıçak sırtındadır ligin bitimine 3 hafta kalmış lig 2. si ile aranda 1 puan fark vardır bir beraberlik tüm hayalleri sonlandırabilir. İşte o anları yaşamak için oynarız bu oyunu.

spend

Kıroyum amma para bende

Büyük takımda hovardalık yapmak vardır FM’de. Alırsın Mancherster City’i milyonlarca para vardır rüya kadro kurarsın ve o para bitmez, bittikçe sezon başı tekrar gelir çok acayip bir duygudur, futbolun patronu sanırsın kendini gelsin messi, otursun ronaldo yedekte bu maç gençlere yer verecem dersin lükse bak. Artık bir süre sonra maçlar sana zevk vermez her maç 3,4 tane atarsın rakiplere yeni fanteziler denersin. Altyapıdan oyuncu çıkartmaya uğraşırsın işte o bir nebze oyalar seni ama bu tarz bir oyun stili ile o oyun fazla sürmeden New Game yaparsın.

Oyun 13 Kasım’da satışa çıkıyor. Dileyenler yaklaşık 2 haftadır satışta olan betasını şimdiden alıp ısınma turlarına başlayabilirler.

Uykusuz geceler yakındır. İyi oyunlar, vurduğunuz gol olsun.

fm

Yorum Bırakın