Fikret Orman Vodafone Arena ve Yatırımlar’dan Bahsetti

Fikret Orman dün yaptığı açıklamalarda Mayıs ayında ki kongrede tekrar aday olacağını açıkladı ki bence çok doğru bir karar Fikret Orman geldiğinden beri önce feda dediler, sonra stat problemleri gibi şeylerle adam daha gün yüzü görmedi. Bundan sonra statta bitecek ve koltuğuna oturup yarattığı Beşiktaşı izlemek istiyor haklı olarak.

Vodafone Arena bir kenara, Beşiktaş yönetimi çok önemli bir yatırım daha yaptı. Bolu-Gerede’de bulunan etrafı çam ağaçları ile çevrili 74 odalı Esentepe Oteli’ni 20 yıllığına kiraladılar. Kulüpten yapılan açıklamaya göre aylık 15.500 TL + KDV ücret ödeyecekler, sözleşmeye bağlı olarak 6 içinde de 3 milyon liralık yatırım ile otelde odaları ve bir çok yeri yenileme çalışması yapacak. Bundan sonra Beşiktaş’ta artık hazırlık kamplarını yapacağı bir otele sahip oldu.

besiktasin-kiraladigi-otel

Vodafone Arena’nın açılmasına yaklaşık 1 ay kaldı. Yönetimin isteği 19.03 tarihinde açmak fakat halen bu tarihte açılması kesinleşmedi. Fikret Orman’ın dün yaptığı açıklamaya göre 15 Mart’a kadar çatı tamamen bitmiş olacak. Fakat çimin oturması diğer detay işlerinin tamamlanması biraz daha zaman alacak gibi duruyor. Daha önceden sahanın serpme çim ile kaplanacağı planlanmıştı fakat bundan vazgeçip tamamen hibrit çim ile kaplayacaklarını açıkladı Fikret Orman.

Ayrıca Fikret Orman yaptığı açıklamada “Bir ay sonra görevimizde 4 yılı dolduracağız. Kulübün o zamanki halini hatırlıyorsunuz. Beş çeşit gelir kaynağımız var. Yayın geliri temlikli. Stadımız olmadığı için stat geliri yok. 80 milyon dolar gelirimiz varken 140 milyon dolar giderimiz vardı. Göreve 328 milyon dolar borçla geldik. Küçülerek borcu kapatamazdık. Ciromuzu 250 milyon dolar seviyelerine getirmeliydik. 110 yılda yapılan yatırım miktarından daha fazlasını yaptık. Sponsorluk anlaşmalarını artırdık. Kısa sürede stadı açacağız. Keşke stadın yeni halini toprağa verdiğimiz değerli büyüklerimiz de görebilseydi. Borç trendinin aşağı inmesi için stadın açılması lazım. Stat açılınca kasamıza para girecek.”

“237 milyon doların üzerinde sponsorluk anlaşması yaptık. Rakiplerimizin toplamından daha fazla sponsorluk gelirimiz var. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni modernize ettik. BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’ni yeniledik. Şan Ökten Tesisleri’ni yıktık, inşaata yakında başlayacağız. Akatlar’da sosyal tesis yapıyoruz. Adı Akatlar Mehmet Üstünkaya Tesisi olacak. Pendik Tesiskleri’ne Gazi Akınal’ın adını vereceğiz. Bakırköy tarafında da bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Bolu’da 33.000 metrekarelik bir arazi aldık. Kamp tesisi olarak planladık. Takımlarımız kamplarını gerçekleştirebilecek orada. Ayrıca orada bir oteli yirmi yıllığına kiraladık. 157 yatak kapasitesi var. Bu proje için Deniz Atalay çok uğraştı, kendisine teşekkür ediyorum. Bizim dönemimizde 7500 kişi üye oldu. 670 kişi üyelikte bekliyor.”

Vodafone Arena’nın son hali ise şu şekilde.

fikret-orman

Yorum Bırakın