Hamit Altıntop çalım mı?

Her sene Hamit Fenerbahçe’ye geliyor, Galatasaray’a geliyor diye söylentiler çıkar ama bu sene iki takımdan birinin kadrosuna katılacağı %99,9 gibi bir orana sahip oldu. İlk başta Galatasaray dendi sonra Fenerbahçe transferi bitirme noktasına geldi dendi şimdide Galatasaray borsaya bildirdi büyük ölçüde bitti deniliyor.

Gel gelelim iki gündür tüm gazetelere manşey olan “Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye yüzyılın çalımı” konusuna Hamit Altıntop gerçekten çalım sayılabilecek bir transfer mi?

Önce Galatasaray’a bakalım bence Melo ve Selçuk gibi oyuncuları varken bunların yanına Hamit Altıntop’un ismini eklemek tabiki heyecan yaratıyor. Geçtiğimiz sezon Melo Selçuk ikilisinin nasıl işler başarmış olduğu ortada tabi henüz Melo kesinleşmedi ama sanıyorum bir sorun çıkmaz bu sene de takımdaki yerini alır.

Fenerbahçe konusunda ise bir yandan Aykut Kocaman’ın takımdaki yıllık ücret konusundaki hassasiyeti var bir yanda En iyi yerli oyuncuları takıma kazanırmak istemesi var. Hepimizin bildiği gibi önümüzdeki sezon yabancı oyuncu sınırı 5 e düşecek en azından şimdilik böyle görünyor ve Aykut Kocaman’da haklı olarak yerli oyunculara yatırım yapmak istiyor. Fakat Fenerbahçe en başından beri Hamit Altıntop ile ilgilenmiyordu sonradan alevlenen bir aşk oldu bu.

Hamit hangi takıma giderse gitsin en büyük kazancı kendisi sağlayacak çünkü Türkiye’nin en büyük iki takımı kendisini almak için kapışıyor ve buda yıllık ücretini doğal olarak arttırıyor. Tabi bir hassas konuda yıllık 3 milyon eurolardan bahsediliyor yaşı itibari ile açıkçası bu paraya gerçekten çok yazık olur bence tabi bu benim fikrim tartışmaya açık bir konu.

Bu transfer sanıyorum en geç 1 hafta içinde kesinlik kazanmış olacak ve herkesin merakı giderilecek açıkçası ben bir Fenerbahçe taraftarı olarak şayet yıllık 2 milyon eurodan fazla bir ücrete Fenerbahçe’ye gelecek olursa üzülürüm. Evet Türkiye’nin şuan ki en iyi oyuncularından biri fakat 29 yaşında bu da benim kendi fikrimdir.

Yorum Bırakın