Anadolu tribi

Yıllarıdır Anadolu takımlarında bir “İstanbul hegemonyasına son vereceğiz” tribi vardır. Az öncede Orduspor Başkanı Nedim Türkmen’in açıklamalarını gördün o da 2015’te Avrupa’ya gideceğiz 2017’de lig şampiyonu olacağız gibi açıklamalar yapmış. Evet belkide bu tarz açıklamaları şuan da en çok hak eden Anadolu kulübü Orduspor’dur. Çok büyük işler yapıyorlar. Cuper ve aldıkları futbolcular ile geleceğe plan yaptıklarını tüm Türkiye’ye gösterdiler. Fakat benim fikrim hiç bir Anadolu kulübü İstanbul hegemonyasına son veremez buna Trabzonspor da dahil.

İstanbulda ki ekonomik şartlar Türkiye’nin hiç bir yerinde yok. Bunun en güzel örneği Kocaelispor’dur. Kocaeli Türkiye’nin en çok para döndüğü şehirdir. Fakat şehirde para dönmesi taraftarın kulübe katkıda kulunup 60 TL verip kale arkasından maç izleyebileceği anlamına gelmiyor. İstanbuldaki takımlardan herhangi birisinin taraftarları 10 tane Anadolu kulübünün taraftarlarına eşittir. Anadolu kulüpleri şampiyon olamazmı takibi olabilir bundan 2 yıl önce Bursaspor’un olduğu gibi fakat ne oldu? Ne Avrupa’da bir yere gelebildi ne de bir sonraki sezon liderliği zorlayabilecek bir hamle yapabildi.

Anadolu kulüpleri bence artık biraz daha farklı düşünmeli, İstanbul’un sırtından para kazanmayı öğrenmeli. Bence Anadolu kulüpleri özellikle takımına yürekten bağlı, takımı için hırslı ileri görüşlü geleceğe yatırım yapan başkanların sayesinde tüm ağırlıklarını futbolcu yetiştirmeye vermelidir. Örneğin Orduspor, Başkanı Nedim Türkmen geleceği görebilen , hırslı, yatırım yapmaktan çekinmeyen süper bir başkan. Takımın başına Hector Cuper’i getirmiş bence yeni yıldızlar çıkartmak için süper bir ortam var Orduspor’da. Gerekiyorsa 14-15 yaşında futbolcuları bünyesine çeksinler, gerekiyorsa futbol okulları açsınlar ama ne yaparlarsa yapsınlar kesinlikle futbolcu yetiştirsinler.

Artık tüm Anadolu kulüpleri İstanbul ile didişmeyi bırakmalılar hiç bir zaman İstanbul takımlarının seviyesine gelemeyecekler çünkü. Onlar için en faydalı şey kendi yıldızlarını yaratmak ve en fazlada Avrupa Kupalarına gitmek için çabalamak olmalıdır.

Yorum Bırakın