Fenerbahçe daha Fenerbahçe bile olamamış

Fenerbahçe bu akşam çok sürpriz bir kadro ile sahaya çıktı. En başta Volkan Demirel yedek kulübesindeydi, yerine oynayan Fabiano ise tepkileri hem haketti hemde haketmedi, haketmemesinin tek sebebi ise sahada çabalayan, bu maçı isteyen bir futbolcu yoktu bana göre. Teknik direktör Pereira ise bu akşam çok amatördü. İlk söylenecek cümle bu maça bu kadro ile çıkmak saçmalıktı. Her maç çift forvet deneyen ama kendi sahasında baştan korkak bir kadro ile sahaya çıktı. Oyuncu değişikliklerini ise hiç tecrübesi olmayan bir futbol severe oyuncu değiştir dense bu değişiklikleri yapmazdı. Biz türkler hepimiz teknik direktörüz herşeyi çok iyi biliriz sanırız aslında bilmeyiz ama bu gece bilinen tek şey bu değişiklikler yanlıştı. Mehmet Topla’ı oyundan almak intihardı, zaten orta saha boştu Mehmet’i çıkartınca iyice boş bıraktı ortayı oradan çıkacak bir oyuncu var ise o oyuncu Meireles’ti oyuna alınacak oyuncu ise Alper Potuk’tu bana göre. Alper oyuna girince solunda hızlı bir oyuncu olan Nani, sağda Volkan Şen olacaktı ve üç hızlı oyuncu Robin Van Persie’yi besleyecekti. Onların gerisinde ise Mehmet Topal ve Ozan Tufan defansif olarak orta sahada kalacaktı.

Maç 3-1 olduğunda ise yine bir komedi yaşandı Robin Van Persie ve Meireles çıktı, Fernandao ve çok tecrübesiz genç bir oyuncu olan Uygar girdi oyuna tamam kadroda çok önemli eksikler vardı ama Uygar bu baskıyı kaldırabilecek bir oyuncu henüz değil. En kötü ihtimal ile Hasan Ali’yi sol beke alıp Caner’i ileri çıkartabilirdi.

Değişiklikler ne olursa olsun bu gecenin sorumlusu bence ilk başta oyunculardır, isteksiz, koşmayan, yordun görünen bir takım vardı sahada. 3-1 geridesin dakika 80 ve Fenerbahçe halen 4 kişi ile defans yapıyordu. İlerideki oyuncular pas atacak adam bulamıyorlardı çünkü topu almak isteyen bir oyuncuda yoktu ortada. Bu takımı ateşleyecek bir futbolcu açıkçası yoktu.

İlk maçtır telafisi vardır fakat bu görüntü hiç iyi değil bu haftalara kadar artık takım olabilmesi gerekiyordu Fenerbahçe. Sahaya bakıldığından kim nerede oynuyor nasıl bir taktik uygulanıyor o bile belli değildi.

Özetle Fenerbahçe bir an önce toparlanmalı, takım olmalı ve çok daha fazla kazanmayı istemeli. İddaacılar pazar günü için MS:2 oynayıp güzel bir oran yakalayabilirler gibi duruyor.

fenerbahce-molde

Yorum Bırakın