Fenerbahçe bir Young Boys faciasına daha çok yakın

Fenerbahçe Vaslui karşısında maçın ilk 15 dakikasında topa herhalde toplasan 10 kez ya değmiştir ya değmemiştir. Sanki iki takım formaları değişmişte öyle çıkmışlar sahaya. Sahada yine isteksiz hırssız bir Fenerbahçe vardı forvette Semih yine hiç bir varlık gösteremedi. Hatta ilk kornerini bile 25. dakikada kullandı Fenerbahçe. Vaslui takımı deplasmanda olmasına rağmen çok rahat ve açık bir oyun sergiledi. Sanki onlar kendi evinde oynadı Fenerbahçe deplasmanda. Vaslui ilk yarıda 3 önemli pozisyona girdi fakat Volkan gole izin vermedi.

Maçın ikinci yarısına başlarken tüm taraftarın beklediği iki değişiklikten biri gerçekleşti ve Semih oyundan çıktı yerini Mehmet Topuz’a bıraktı. Mehmet Topuz’un oyuna girişiyle Dirk Kuyt forvete geçti ve Mehmet Topuz Fenerbahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu birkez daha herkese gösterdi oyuna hareket getirdi. Açıkçası benim en çok üzüldüğüm futbolcu Dirk Kuyt oldu çünkü Liverpool gibi hızlı oyun oynayan bir takımda yıllarca oynadıktan sonra bu geceki durgun Fenerbahçe’de takımın en iyi ve en hareketli futbolcusu oldu. 60. dakikada Aykut Kocaman çok daha önceden belkide Mehmet Topuz’la birlikte yapması gereken hareketi yaptı ve sahada boş boş gezen geçtiğimiz sezonun yıldızı Stoch’u kenara aldı ve yerine Caner Erkin’i soktu. Tüm taraftar tamam gol artık geliyor derken Egemen’in hatası ile 75. dakikada 1-0 geriye düştü ve taraftar için kabus dakikaları başladı. Golden hemen sonra Mehmet Topal’ın yerine Sow’u oyuna aldı. Sow’da oynadığı sürece hiç bir varlık gösteremedi. Fenerbahçe 89. dakikada oluşan bir karambolde Bekir İrtegün ile beraberliği yakalasada kimse bu gole tam anlamıyla sevinemedi çünkü Vaslui gibi bir takım ile kendi evinde 1-1 berabere kalmak Fenerbahçe gibi hedefleri olan bir takıma hiç yakışmadı.

Maçın özeti olarak benim düşüncem Fenerbahçe daha hiç hazır değil yeni transferler takıma uyum sağlayamamış. Egemen Fenerbahçe’nin ikinci Lugano’su olmuş fakat sağlamlığıyla değil agresifliği ile nitekim daha maçın başlarında sarı kartını gördü ve bu da gösterdiki bu sezon Fenerbahçe çok fazla 10 kişi kalır. Hasan Ali Kaldırım ise çabaladı fakat henüz Fenerbahçe’de nasıl oynaması gerektiğini öğrenememiş devamlı geri dönerek Zigleri çok arattı bu gece. Mehmet Topal ise çok fazla sırıtmadı fakat biraz ağır kaldı. Takımın en iyisi bence Dirk Kuyt’tı zaman zaman takım arkadaşlarına çok kızdı çünkü kendisi takımdan çok daha iyiydi. Öyle yada böyle bu maç 1-1 bitti ama Fenerbahçe’nin Romanya’da işi gerçekten çok zor görüdü bana.

Yorum Bırakın

3 comments