Recep Niyaz ve Salih Uçan umudu

Derbiye 4 gün kalması, rakibin Göztepe olması ve soğuk hava bu maça ilgiyi azalttı gibi geliyor bana. Ama bu gece güzel bir geceydi. Özellikle Sezer’in en son Pendik maçında ki bencil oyunundan sonra bugün takımı Selçuk ile birlikte sırtlaması gerçekten güzeldi. Sezer Öztürk bu sene kupadaki 5 golün 3üne imzasını attı ve bu gece Krasiç’e de gol attırdı. Geçen maça göre o kendine çok güvenen, hakemi yanıltmaya yönelik kendini atışları yoktu. Son derece basit ve olması gereken gibi oynadı. Sadece bu maç için katkı etmedi takıma ilk 11e de göz kırptı fakat Crsitian’dan formayı alması hala biraz zor gibi ama şuan çok iyi bir yedek oldu. En kötü ihtimalle oyuna girdiği zaman rakibi bir düşündürecek ve hafifçe çekindirecek bir adam oldu bu gece itibari ile.

Bu gece Sezer’den daha önemli olan bir Kuyt, Meireles ve Hasan Ali Kaldırım vardı. Taraftara hem aman sakatlık olmasın dedirten hemde özellikle Kuyt bu adam nedir böyle dedirtti. Çünkü Kuyt 32 yaşında fakat öyle bir performans sergiledi ki sanki daha 23 – 24 yaşında. 90 dakika durmadı koştu verdiği paslarla bu gece tamamen takım için oynadı bir tane bencil hareketi yoktu kısacası 10 üzerinden 10 ile oynadı. Meireles ise şimdiye kadar kendisine çok defansif diyenlere çok güzel bir cevap verdi forvet arkasında. Gerçektende İngiltere havasının kendisinde olduğunu gösterdi bu gece verdiği milimetrik ve akıl dolu paslarla.

Krasic yine her maçtaki gibi çok çalıştı, çabaladı ve bu sefer golüde buldu. Ben hala Krasic’in bir an önce tam performansını sergileyip ilk 11de olacak kıvama gelmesini bekliyorum ve buna çok fazla bir süre kalmadığını gördük bu gece.

Ve son olarak Salih ve Recep ikilisi. Bu çocuklar Fenerbahçe’nin geleceğinin önemli iki ismi. Bu ikiliyi sahada izlerken resmen hayaller kuruyorum. Recep’ten bir Messi yaratıp, Salih’ten Xavi tarzı paslarla besliyorum Recep’i. Fakat Recep’in fiziksel gücünü iki katına çıkartması şart zaten bunu yapabilirse Türkiye’nin en önemli futbolcularından birisi olarak tarihe geçer bir kaç seneye. Salih ise verdiği klas ve yumuşak paslarla şimdiden çok kişiyi heyecanlandırıyor. Umarım Aykut Hoca onları şans vermeyi ve güvenmeyi devam ettirir ve bu iki yetenek yok olup gitmez. İkisi’de çok önemli mevkilerde oynuyor ve bu iki Türk gencini ilk 11e katmak Fenerbahçe’yi tahminen 30-40 milyon eurodan kurtarmış olur. Çünkü 10 sene bu bölgelere transfer yapmak gerekmez.

Kısacası bu gece Aykut Hoca yapması gerekeni yaptı ve sadece yedeklerle hatta kadroya giremeyenlerle çıkmak yerine ilk 11’den 3 oyuncuyu önemli bölgelere yerleştirdi hatta Selçuk’u da sayarsak 4 kişiyi ilk 11e koyarak takımın iskeletini oluşturdu ve bu oyuncularda diğer oyuncuların oynamasını, paslaşmasını sağladı. Bu gece Fenerbahçe her ne kadar karşıdaki rakip zayıf olsada umut verdi. Alkışlar tüm takıma. Kınama ise takım otobüsünü taşlayan o şerefsizlere…

Yorum Bırakın