Şekilden şekle giren Veltins-Arena

Schalke 04’ün maçlarını oynadığı Veltins-Arena 2001 yılından bu yana faaliyette. Adını ünlü Alman Birası “Veltin’s” ten alıyor. Toplam kapasitesi 61.481 olan Veltins-Arena uluslararası maçlarda 53.994’e düşmek zorunda kalıyor çünkü koltuksuz alanlara seyirci alınamıyor.

Veltins-Arena Avrupa’da sayılı stadlardan birisidir. Üstü açılıp kapanabilen Veltins-Arena’nın ayrıca çimleride kale arkası tribünün altından stadın hemen yanına, dışarı çıkıyor. Bu sistem şuanda dünyada sadece 5 stadta bulunmaktadır. Çimlerin tamamen dışarı çıkması özel bir mekanik sistem sayesinde sağlanıyor ve her bir dışarı çıkıp içeri girmesi yaklaşık olarak 3 er saat sürüyor bunun yanında ise her bir çıkartıp tekrar içeri almak ortalama 15.000 euro’ya mal oluyor Schalke 04’e.

Tabi Veltins-Arena sadece bir futbol stadyumu değil burası tam bir Event-Arena, bir çok organizasyon düzenleniyor. Kış oyunları, kayak yarışmaları, buz hokeyi, moto-cross yarışmaları, araba yarışları, maraton startları, amerikan futbolu ve konserler gibi bir çok şey yapılıyor.

Yorum Bırakın